Hlavní obsah

Chelsea - Manchester City 2:1Chelsea porazila Manchester City a drží náskok. Arsenal vyhrál i se třetím gólmanem

Londýn

Fotbalisté Chelsea ve šlágru 31. kola anglické ligy v Londýně porazili Manchester City 2:1 díky dvěma gólům Edena Hazarda. Blues napravili sobotní domácí porážku s Crystal Palace (1:2) a udrželi v čele tabulky sedmibodový náskok před Tottenhamem. Ten díky obratu v závěru vyhrál na půdě Swansea 3:1.

Foto: Paul Childs, Reuters

Útočník Arsenalu Olivier Giroud se dělí se spoluhráči o radost z gólu proti West Hamu.

Článek

Hazard na Stamford Bridge otevřel skóre v desáté minutě, za čtvrt hodiny vyrovnal Sergio Agüero. Belgický záložník však deset minut před pauzou vrátil domácím vedení, když gólovou dorážkou napravil neproměněnou penaltu. Hráči City nezvítězili počtvrté za sebou a ze čtvrtého místa ztrácejí na Chelsea propastných 14 bodů.

Swansea poslal do vedení v 11. minutě Wayne Routledge a velšský tým, bojující o záchranu, náskok dlouho držel. Jenže v 88. minutě vyrovnal Dele Alli a comeback Tottenhamu dokonali v nastaveném čase Son Hung-min a Christian Eriksen. Spurs v Premier League vyhráli popáté v řadě a zachovali si naději na titul.

Arsenal s třetím brankářem Damiánem Martinezem doma porazil londýnského rivala West Ham 3:0 a posunul se na páté místo tabulky o skóre před Manchester United. "Kanonýři" rozhodli o výhře až po změně stran, kdy skórovali Mesut Özil, Theo Walcott a střídající Olivier Giroud. Argentinec Martinez při záskoku za zraněné kolegy Petra Čecha a Davida Ospinu udržel čisté konto.

Třetí Liverpool na svém stadionu neudržel vedení s Bournemouthem a po brance z 87. minuty remizoval 2:2. Na rychlou úvodní trefu Benika Afobeho odpověděl krátce před pauzou Philippe Coutinho a Divock Origi v 59. minutě otočil skóre ve prospěch "Reds". Joshua King však hostům zařídil cenný bod.

Anglická fotbalová liga - 31. kolo:
Arsenal - West Ham United 3:0 (58. Özil, 68. Walcott, 83. Giroud)
Hull - Middlesbrough 4:2 (14. Markovič, 27. Niasse, 33. Hernández, 70. Maguire - 5. Negredo, 45.+1 De Roon)
Southampton - Crystal Palace 3:1 (45. Redmond, 84. Jošida, 85. Ward-Prowse - 31. Benteke)
Swansea - Tottenham 1:3 (11. Routledge - 88 Alli, 90.+1 Son Hung-min, 90.+4 Eriksen)
Chelsea - Manchester City 2:1 (10. a 35. Hazard - 26. Agüero)
Liverpool - Bournemouth 2:2 (40. Coutinho, 59. Origi - 7. Afobe, 87. King).

Reklama

Související témata: