Hlavní obsah

Conte: Od titulu nás pořád dělí osmnáct bodů! Pro nás už je fuč, uznal Guardiola

Londýn/Praha

„Titul je fuč,“ přiznal trenér Pep Guardiola poté, co jeho Citizens prohráli středeční šlágr fotbalové Premier League na Stamford Bridge 1:2. „A pro nás je pořád strašně daleko. Musíme vycházet z toho, že Tottenham vyhraje všech osm zbývajících zápasů. A on je toho schopen,“ reagoval trenér vítězné Chelsea Antonio Conte poté, co se dozvěděl, že Spurs přece jen otočili zápas v Cardiffu a dál mají jen sedmibodové manko.

Foto: John Sibley, Reuters

Brankář Chelsea Thibaut Courtois likviduje šanci Sergia Agüera z Manchesteru City.

Článek

Nikdy během dosavadní trenérské kariéry se Guardiolovi nestalo, aby v ligové sezóně prohrál s jedním soupeřem oba zápasy. Ani v Barceloně, ani v Bayernu. Až na Ostrovech mu italský trenér Chelsea Conte tuto bilanci pokazil, neboť ho porazil v obou duelech. V prosinci na Etihad Stadium 3:1, ve středu na Stamford Bridge 2:1.

Tentokrát musela Blues pomoci penalta. Hazardovu střelu sice brankář Caballero vyrazil, ale Belgičan byl u míče nejrychleji ze všech a přece jen ho procpal do sítě.

„Po nedělním zápase s Arsenalem jsem si mohl na sudího stěžovat, protože v samém konci nenařídil proti domácím penaltu, tentokrát nemohu říci ani slovo. Pedro si v takovýchto situacích počíná chytře, takže pokutový kop to byl," nezpochybňoval Pep Guardiola verdikt rozhodčího Deana.

„Byl to klíčový moment utkání. Donutili jsme Chelsea, aby se po většinu času bránila, vytvořili si hodně šancí, hráli jsme fotbal, jaký jsme hrát chtěli, jen výsledek jsme nedokázali otočit. Prostě náš typický zápas v této sezóně," pragmaticky glosoval Gurdiola partii, v níž měl jeho tým skutečně herně navrch, ale proti takticky skvěle hrající Chelsea se neprosadil.

I proto, že Conte reagoval na vývoj střetnutí tím, že do druhé půle poslal na hřiště Matiče místo Zoumy, aby posílením středové řady eliminoval soupeřovu ofenzívu.

„Zouma hrál dobře, ale měl jsem obavy, aby se mu neobnovilo zranění, které utrpěl loni v únoru. A navíc jsem chtěl posílit střed hřiště, protože jsme ve druhém poločase nemínili riskovat. Šlo o taktickou změnu, která byla správná," vysvětloval Conte, jehož celek se díky dvěma trefám Hazarda opět o něco přiblížil ligovému primátu.

„Ale jen přiblížili. Myslím, že Tottenham je schopen vyhrát v závěru soutěže úplně všechno, takže my se musíme dál dívat jen na sebe a získat ještě osmnáct bodů," zůstává kouč Chelsea nohama pevně na zemi.

„Pro nás je titul ztracený, takže teď se musíme soustředit na to, abychom se kvalifikovali do příštího ročníku Champions League. Bude to ještě velká bitva," přiznal Guardiola, jehož Manchester City momentálně figuruje na čtvrtém místě tabulky s čtyřbodovým náskokem na Arsenal a Manchester United a jedním zápasem k dobru.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články