Hlavní obsah

Bournemouth - Chelsea 1:3Chelsea nezaváhala a stejně jako ostatní favorité vyhrála

Aktualizováno

Stejně jako ostatní favorité, i fotbalisté Chelsea zvládli vítězně 32. kolo anglické Premier League. Blues zvítězili na hřišti Bournemouthu 3:1. Z vítězství se radovali i hráči Tottenhamu, Liverpoolu a Manchesteru City.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Hráči Chelsea gratulují Edenu Hazardovi ke vstřelené brance.

Článek
Fotogalerie

Chelsea se v rozmezí 17. a 20. minuty dostala do dvoubrankového vedení. Nejprve Costovu střelu tečoval za záda vlastního gólmana Boruce Smith, poté vstřelil 14. ligovou branku v sezóně belgický reprezentant Hazard a dorovnal tak svůj nejlepší počin v Premier League. První asistenci v dresu "Blues" si připsal Kanté.

Za domácí snížil těsně před přestávkou King a stal se prvním Norem, který vstřelil 13 a více gólů v sezóně anglické ligy, po Johnu Carewovi, jemuž se to povedlo v ročníku 2007/08. Chelsea inkasovala v devíti zápasech v řadě, což se jí stalo naposledy v sezóně 2011/12.

Po změně stran ale definitivně rozhodl o vítězství Chelsea Alonso, který z přímého kopu zamířil přesně do šibenice. Španělský fotbalista dal už pět gólů, z obránců jsou v Premier League produktivnější jen Milner z Liverpoolu (7) a McAuley z West Bromwiche (6). Bournemouth přišel o sérii pěti zápasů bez prohry.

Liverpool otáčel zápas

S Reds to dlouho nevypadalo dobře. Po brance Walterse Stoke vedlo. Ale v rozpětí 70. až 72. minuty Liverpool dvakrát udeřil a zásluhou Coutinha a Firmina skóre otočil.

Citizens pomohla vlastní branka Elmohamadyho, na kterou navázali Agüero s Delphem. Za hosty v závěru korigoval Ranocchia. Manchester naplno bodoval po čtyřech předchozích nezdarech.

Kohouti se neostýchali

Gólovou smršť odstartoval po půl hodině hry Alli. Dvacetiletý záložník převzal na hranici velkého vápna míč od spoluhráče a technickou střelou obstřelil Gomese. Ještě do poločasu zvýšili náskok Kohoutů Dier a Son Hung-Min. Korejský útočník po změně stran dal svou druhou trefou v utkání výsledku konečnou podobu.

V závěru mohl zkompletovat hattrick, trefil však jen brankovou konstrukci. Poslední půlhodinu za domácí odehrál kanonýr Kane, který se vrátil do sestavy Tottenhamu téměř po měsíci, a také on nastřelil v nastavení z přímého kopu břevno.

Tottenham zůstal jediným doma neporaženým týmem v Premier League. Posledních 11 zápasů na White Hart Lane navíc vyhrál, což se mu v jedné sezóně povedlo naposledy v ročníku 1921/22.

Na sestupové osmnácté příčce zůstala Swansea po prohře 0:1 na hřišti West Hamu. Předposlední Middlesbrough jen remizovalo bez branek s Burnley.

Anglická fotbalová liga - 32. kolo:
Tottenham - Watford 4:0 (44. a 55. Son Hung-min, 33. Alli, 39. Dier),
Manchester City - Hull 3:1 (31. vlastní Elmohamady, 48. Agüero, 64. Delph - 85. Ranocchia),
Middlesbrough - Burnley 0:0,
Stoke - Liverpool 1:2 (44. Walters - 70. Coutinho, 72. Firmino),
West Bromwich - Southampton 0:1 (25. Clasie),
West Ham United - Swansea 1:0 (45. Kouyaté),
Bournemouth - Chelsea 1:3 (42. King - 17. vlastní Smith, 20. Hazard, 68. Alonso).

Reklama

Související témata: