Hlavní obsah

Sunderland - Manchester Utd. 0:3Rudí ďáblové si na hřišti Sunderlandu zastříleli, zářil Ibrahimovic

Sunderland/Praha
Aktualizováno

Doma na Old Trafford to není žádná sláva. Když ale Manchester United vyrazí na hřiště soupeře, v poslední době to pro něj znamená jediné - tři body do tabulky Premier League. Potvrdilo se to i v neděli na půdě Sunderlandu, kde Rudí ďáblové vyhráli 3:0. Ven druhém nedělním utkání vyhrál Everton nad Leicesterem 4:2. Lišky tak poprvé pod novým trenérem Craighem Shakespearem prohráli.

Foto: Lee Smith, Reuters

Vysmátá hvězda Manchesteru United Zlatan Ibrahimovic. Zkušený švédský kanonýr se trefil na půdě Sunderlandu.

Článek
Fotogalerie

Do vedení poslal favorita na půdě posledního týmu tabulky kanonýr Zlatan Ibrahimovic. Obrana si ho sice hleděla, jenže stačily tři rychlé kroky, pak Švéd práskl na hranici vápna do míče a ten se zastavil až v síti. Ještě před půlí si Sunderland ještě víc zavařil, když se nechal po ošklivém faulu vyloučit Larsson.

Když pak hned po návratu z kabin pojistil vedení United Mchitarjan, bylo jasné, že tým trenéra Josého Mourinha mašíruje za třemi body. V úplném závěru pak jasnou výhru hostů potvrdil dalším zásahem Rashford, kterému nahrál Ibrahimovic.

Sunderland doma neskóroval popáté za sebou, což se mu stalo poprvé od roku 1985. Tehdy sestoupil a i v tomto ročníku už se bude zachraňovat těžko. Celkem na gól čeká už 675 minut.

Fanoušky zaujalo, že v sestavě United chyběl brankář David De Gea. Trenér Mourinho vše objasnil tak, že má hráč menší zranění. "Kvůli němu s námi ani k zápasu necestoval. Věřím, že bude příští týden fit a připravený chytat."

Lukaku řádil, odnesly to Lišky

Leicester po šesti výhrách poprvé pod novým trenérem Craighem Shakespearem zaváhal a prohrál 2:4 na hřišti Evertonu. Dvěma zásahy k tomu přispěl Romelu Lukaku, který si vylepšil bilanci na 23 gólů v sezoně a upevnil si vedení v tabulce střelců. Má nyní na kontě více branek než například všichni hráči předposledního Middlesbrough dohromady.

Everton se prosadil už po 29 sekundách hry zásluhou Toma Daviese, který tak vstřelil nejrychlejší gól této sezony Premier League. Hosté ale měli rychlou odpověď díky Islámu Slímánímu a Marcu Albrightonovi, kteří ještě do desáté minuty skóre otočili. Poprvé za šest let v anglické lize padly tři góly v úvodní desetiminutovce.

Jenže Everton si vzal ještě do poločasu vedení zpět. Nejprve se trefil Lukaku a prosadil se v sedmém domácím utkání za sebou, což se naposledy povedlo v sezoně 2013/14 Luisi Suárezovi za Liverpool. Následně se prosadil Phil Jagielka. A po změně stran završil výhru znovu Lukaku. Everton doma vyhrál posedmé v řadě a vyrovnal klubový rekord.

Anglická fotbalová liga - 32. kolo
Sunderland - Manchester United 0:3 (30. Ibrahimovic, 46. Mchitarjan, 89. Rashford),
Everton - Leicester 4:2 (23. a 57. Lukaku, 1. Davies, 41. Jagielka - 4. Slímání, 10. Albrighton).

Reklama

Související témata: