Hlavní obsah

Hvězda Arsenalu má nesplněný sen. Mistrovský titul to rozhodně není. Po čem touží?

Londýn/Praha

Sen o velkém přestupu, trofejích z velkých šampionátů, nebo aspoň vítězství v lize. S tím na hvězdu Arsenalu Londýn nechoďte. Ta má úplně jiné a skromnější tužby. „Chtěl bych si normálně zajít do kina, dát si popcorn nebo nachos a užívat si," svěřil se záložník.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Německý záložník Arsenalu Mesut Özil prozradil, o čem sní.

Článek

Mistr světa prozradil, že se mu zajídá život hvězd, které sice berou vysoké platy, ale zároveň jim nedají pokoj média a všude, kde se objeví, je také obletují fanoušci. Özil médiím řekl, jak rád by vyrazil ven a dal si něco nezdravého k jídlu.

Takhle mu prý nezbývá nic jiného, než aby koukal na oblíbené dokumenty o přírodě a zvířatech doma u televize. A to prý není podle záložníka, který je velkou oporou Gunners, ono. Za Arsenal zatím v sezóně odehrál 32 utkání a dal deset branek. Další start přidá v pondělí proti Crystal Palace.

„Moc rád bych daleko víc cestoval na vlastní pěst. Nebo třeba zašel do kina a dal si tam nachos nebo popcorn a všechno si užil," svěřil se německý reprezentant. S fotbalem se přitom nacestuje dost, jenže to je trochu něco jiného, než by chtěl. „Jsme totiž hlavně na hřišti, nebo zavření v hotelu. To platilo i pro dobu, kdy jsem byl v Realu Madrid. Po tréninku jsem byl raději doma," poznamenal.

Özil zároveň vzkázal fanouškům, že vůči nim není arogantní a nepřátelský, jak by se někdy mohlo zdát. „Pár lidí si to určitě myslí. Ale já takový nejsem. Jen jsem si prostě v určitých situacích nastavil něco jako štít, který mě má chránit. Je pro mě hodně těžké najít nové přátele, několikrát jsem se v minulosti v blízkých lidech hodně zklamal. Tak chci lidi požádat, aby mě zkusili pochopit," dodal fotbalista.

Reklama

Související témata: