Hlavní obsah

Další ztráta Wengerovy družiny. Je čas jít, věští kouči konec Carragher

Bídný výkon a další porážka na kontě. Fotbalisté Arsenalu utrpěli ostudnou prohru v pondělní dohrávce 32. kole anglické Premier League na půdě městského rivala. S Crystal Palace prohráli 0:3 a dali další podnět ke kritikům, kteří volají po odvolání hlavního trenéra Arséne Wengera.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Trenér Arsenalu Arséne Wenger zklamaně odchází ze stadiónu Crystal Palace.

Článek
Fotogalerie

Zatím nikdy se během Wengerova dvacetiletého působení na lavičce Gunners nestalo, aby jeho tým prohrál čtyřikrát v řadě na hřišti soupeře. Až nezdar s Crystal Palace zlomil tento negativní rekord.

„Tohle není Arsenal. Za náš výkon se musíme všem fanouškům omluvit," kál se po zápase Theo Walcott.

Na jeho komentář odpověděl ve studiu Sky Sports bývalý liverpoolský obránce a současný komentátor Jamie Carragher. „Řekl (Walcott), že to není Arsenal, ale naopak to je Arsenal! Takhle hraje posledních 10, 15 let," nebral si servítky.

„Vypadá to tak, že i hráči chtějí změnu. Ačkoliv jsem velkým obdivovatelem Wengera, je na čase jít," má jasno devětatřicetiletý fotbalový expert.

„Celý klub má problém. Zdá se, že se mezi nejlepší čtyři týmy už nedostanou," myslí si Carragher. Arsenal ze šestého místa ztrácí osm kol před koncem na čtvrtý Manchester City sedm bodů. Přičemž Citizens odehráli o jeden duel navíc, takže je čeká už jen sedm zápasů.

Asi si váží Evropské ligy

Ke Carragherovi se na Twitteru přidali i další. Někdejší hráč Leicesteru a nyní expert BBC Gary Lineker napsal: „Moc nevidím, že by Wenger prodloužil smlouvu s Arsenalem tento týden."

Anglický novinář Jake Humphrey jen vtipně konstatoval: „Před měsícem mi Wenger řekl, že je mužem, který dokáže Arsenal dostat na další level... zřejmě si váží Evropské ligy."

Bývalý zadák Gunners Lee Dixon jen smutně pravil: „Někdy se hráčům nedaří, ale dnes večer to nejde nikomu."

Negativní série Arsenalu se může příští týden protáhnout o další střetnutí. Sánchez a spol. totiž hrají na hřišti Middlesbrough, kde naposledy vyhráli v dubnu 2005. Od té doby sehráli na Riverside Stadium čtyři duely, ve kterých dvakrát remizovali a dvakrát prohráli.

Reklama

Související témata: