Hlavní obsah

Tottenham - Bournemouth 4:0Kohouti splnili roli favorita a jsou čtyři body za vedoucí Chelsea

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Tottenhamu nezaváhali a s průměrným soupeřem si poradili. V utkání 33. kola anglické ligy porazili Bournemouth 4:0 a na druhém místě ztrácejí na vedoucí Chelsea už jen čtyři body. V roce 2017 není v Premier League lepší tým než Kohouti. Jedenáct vítězství a jediná porážka v posledních 14 kláních stále drží svěřence Mauricia Pochettina v naději na mistrovský titul. Manchester City zvítězil na hřišti Southamptonu 3:0 a posunul se na třetí místo před Liverpool.

Foto: Paul Childs, Reuters

Tottenhamský Mousa Dembélé oslavuje první gól s Dele Allim.

Článek

Tottenham si připsal sedmou výhru v řadě. Na stadiónu White Hart Lane vyhráli Kohouti dokonce 12 zápasů po sobě. Bournemouth z posledních čtyř utkání získal jen dva body.

Tottenham měl zápas od začátku pod kontrolou a rychle se dostal do dvoubrankového vedení. V 16. minutě skóroval poprvé od loňského ledna Dembélé a o tři minuty později potvrdil formu Son Hung-min, který dal v posledních čtyřech zápasech pět gólů a na jeden přihrál.

Ihned po přestávce přidal třetí zásah Kane, jenž se stal čtvrtým fotbalistou, který ve třech sezónách Premier League po sobě nastřílel 20 a více gólů. Před ním to dokázali Shearer, Henry a Van Nistelrooij. V závěru upravil na konečných 4:0 střídající Janssen.

Zatímco v prvním poločase Southampton ani Manchester City nevyslaly jedinou střelu na branku, druhé dějství mělo jasný průběh. Deset minut po přestávce otevřel skóre ve prospěch hostů prvním ligovým gólem od srpna 2015 stoper Kompany, na nějž v závěru navázali Sané a Agüero. Dvě asistence si připsal De Bruyne a s 13 gólovými přihrávkami je v této statistice nejlepší v Premier League.

Everton si připsal osmou domácí výhru v řadě, což se klubu naposledy povedlo před 27 lety. Liverpoolský celek porazil Burnley 3:1 a posunul se na páté místo před Manchester United, který však má dva zápasy k dobru. Ve třetím zápase po sobě se trefil obránce Jagielka, zásah si připsal též Lukaku, který v posledních 10 utkáních nastřílel 12 branek. Belgický útočník je s 24 góly nejlepším střelcem Premier League.

Sunderland získal bod za remízu 2:2 s West Hamem a na nesestupové pozice ztrácí devět bodů. Trenéra Davida Moyese může těšit alespoň fakt, že jeho svěřenci ukončili gólový půst, který trval 701 minut. Postaral se o to Khazri gólem přímo od rohového praporku.

Další sestupem ohrožené týmy své duely nezvládly: Hull prohrál 1:3 na hřišti Stoke, Swansea nestačila venku na Watford a prohrála 0:1.

Anglická fotbalová liga - 33. kolo:
Tottenham - Bournemouth 4:0 (16. Dembélé, 19. Son Hung-min, 48. Kane, 90.+3 Janssen)
Crystal Palace - Leicester 2:2 (54. Cabaye, 70. Benteke - 6. Huth, 52. Vardy)
Everton - Burnley 3:1 (49. Jagielka, 71. vlastní Mee, 74. Lukaku - 52. Vokes z pen.)
Stoke - Hull 3:1 (6. Arnautovič, 66. Crouch, 81. Shaqiri - 51. Maguire)
Sunderland - West Ham United 2:2 (26. Khazri, 90. Borini - 5. Ayew, 47. Collins)
Watford - Swansea 1:0 (42. Capoue)
Southampton - Manchester City 0:3 (55. Kompany, 78. Sané, 80. Agüero)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články