Hlavní obsah

Na třetí pokus měl Mourinho navrch. Hráli jsme s lídrem a ten na nás neměl, cítil satisfakci

Pro Mourinha slastná satisfakce...Nezapomněl na říjnovou ligovou prohru 0:4 na Stamford Bridge, ani na čtvrtfinále FA Cupu, v němž prohrál se svým bývalým klubem 0:1. Natož aby zapomněl na pokřiky a škodolibé skandování diváků, na to, že se pro fanoušky Blues stal Jidášem, který sběhl k největšímu konkurentovi. Teď přivítal Chelsea ve svém chrámu a na Old Trafford měl navrch on. „Kdyby jen to. Lídr ligy se nám nemohl vůbec rovnat,“ připomínal Mourinho po výhře 2:0 v 33. dějství Premier League se zvláštním potěšením.

Foto: Phil Noble, Reuters

Emoce trenérů - zleva José Mourinho (Manchester United) a Antonio Conte (Chelsea).

Článek

Na Stamford Bridge ukazoval Mourinho fanouškům Blues tři prsty, aby jim připomněl tři tituly, které s Chelsea získal, v neděli na Old Trafford pro změnu významně ukázal na znak Manchesteru United na bundě, aby dal všem jasně na srozuměnou, pro koho hoří jeho srdce.

S Rudými ďábly se po výhře nad Chelsea prodral v tabulce na pátou příčku a může stoupat ještě výš, protože jeho tým má odehráno o zápas méně než městský konkurent City a dokonce o dva než Livepool. A po výkonu, který Rudí Ďáblové ve šlágru kola předvedli, to není nemožné.

„Nastoupili jsme se stejnou taktikou, s níž jsme jeli k pohárovému duelu FA Cupu na Stamford Bridge. Tam jsme také dominovali až do chvíle, kdy došlo ke kontroverznímu vyloučení," nezapomněl Mourinho připomenout červenou kartu pro Herreru a oslabení, které nabouralo jeho taktické plány.

Tentokrát mu naopak všechno nahrávalo. Taktika, kterou vzal přes kopírák, stejně jako rozhodčí, který neviděl Herrerovo hraní rukou před tím, než španělský záložník nahrál Rashfordovi na rychlý vedoucí gól.

„Nechtěl jsem se dotknout míče. Běžel jsem s rukama vedle těla, měl jsem je v přirozené poloze, takže v tom nebyl žádný úmysl," bránil se Herrera.

Sudí vyhodnotil situaci podobně, takže Mourinhův tým už po sedmi minutách vedl a režíroval utkání podle svých představ.

„Byli jsme na soupeře takticky velmi dobře připraveni a odvedli jsme úžasnou práci. Chelsea má mužstvo plné fantastických, kreativních a rychlých hráčů, my ale přesto zápas ovládli a měli ho plně pod kontrolou. Předvedený výkon mě naplňuje štěstím," glosoval Mourinho utkání, jehož výsledek zkomplikoval Chelsea cestu za titulem. Vždyť namísto desetibodového náskoku, který měla ještě na začátku dubna, vede ligu už jen o čtyři body.

„Přitom soupeř bojoval a snažil se nám vyrovnat. V defenzivě, stejně jako ve středu hřiště i v útoku. Jenže my hráli velice dobře a Chelsea se s námi prostě nemohla rovnat. A když se s vámi nemůže vedoucí mužstvo rovnat, musíte být potěšeni," cítil Mourinho zákonitě satisfakci, že v třetí konfrontaci s bývalým klubem měl konečně navrch on.

Reklama

Související témata: