Hlavní obsah

Ibrahimovic si letos už asi nekopne

Londýn
Aktualizováno

Útočník Manchesteru United Zlatan Ibrahimovic si kvůli zranění ze čtvrtečního zápasu Evropské ligy s Anderlechtem v této sezoně už téměř jistě nezahraje. Vedení klubu dnes potvrdilo vážné poškození kolenních vazů jak u švédského fotbalisty, tak u jeho spoluhráče Marcose Roja. Přesnější odhad délky rekonvalescence obou hráčů bude znám až po dalších konzultacích s odborníky a určení způsobu léčby.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Švédská hvězda Manchesteru United Zlatan Ibrahimovič.

Článek

Pětatřicetiletý Ibrahimovic si vazy poškodil při nešťastném dopadu po hlavičkovém souboji krátce před koncem základní hrací doby odvetného duelu čtvrtfinálového souboje. S bolestivou grimasou se skácel na trávník a až po delším ošetřování dokázal s oporou odkulhat ze hřiště. Rojo si podobné zranění přivodil už na začátku duelu po kolizi s protihráčem.

Manchester bude svého nejlepšího střelce Ibrahimovice, kterému po sezoně končí smlouva, postrádat v závěru Premier League, v níž stále bojuje o místo v elitní čtyřce a účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Po zranění argentinského obránce Roja musí trenér José Mourinho řešit problémy i v zadních řadách, na marodce jsou už stopeři Phil Jones a Chris Smalling.

Oba hráči budou chybět i v semifinále Evropské ligy, kde anglický klub čeká španělská Celta Vigo.

Reklama