Hlavní obsah

Hvězda dostala šílený nápad! Raději bych hrál bez rozhodčích, tvrdí

Zklamání se v něm mísilo s pořádnou dávkou hněvu. Když Yaya Touré přišel před novináře po porážce v semifinále FA Cupu od Arsenalu, musel se hodně ovládat. Tvrdí, že jeho týmu vzal vítězství rozhodčí Craig Pawson. „Možná by bylo lepší, kdybychom příští derby s United hráli bez rozhodčího," vykládal zkušený fotbalista z Pobřeží slonoviny.

Foto: Carl Recine, Reuters

Fotbalista Manchesteru City Yaya Touré byl po utkání FA Cupu s Arsenalem hodně zklamaný z výkonu sudího. Proto přišel se zvláštním nápadem před derby s United.

Článek

Hráč Citizens nemohl rozdýchat situaci, kdy po centru Saného jeho tým dal gól, jenže sudí odmával, že míč opustil během centru hrací plochu. Opakování ale ukázalo, že šlo o špatný verdikt. „Jsem ze všeho vážně hodně zklamaný. Není poprvé, co se nám podobná věc stala. Děje se to opakovaně," zlobil se Touré.

Podle něj je kritika muže s píšťalkou zasloužená. „Lidé teď budou říkat, že si stěžujeme, ale když vidíme, co se děje v rozhodujících chvílích zápasu, tak jsem z toho hodně zklamaný. Možná by bylo lepší, kdybychom ve čtvrtek hráli derby s United bez rozhodčích. Nezbývá než věřit, že rozhodčí budou lepší, ale raději bych hrál bez nich," vyhlásil.

Opora Citizens si pořád myslí, že sudí jeho tým poškodil. „Při té gólové akci byl míč určitě pořád ve hře. A bylo tam toho víc, měli jsme kopat i penaltu," vykládal, i když už bylo dlouho po utkání. „Ale co můžeme dělat. Pokud mluvíme o rozhodčích, tak nám dá FA trest. Nezbývá nám než na všechno zapomenout."

Čtvrteční derby mezi manchesterskými rivaly může hodně napovědět, kdo nakonec skončí na čtvrtém místě Premier League a kvalifikuje se do dalšího ročníku Ligy mistrů. „Bude to velký zápas, ohromně důležitý. Musíme odvést dobrou práci a věřit, že bude dobrý i rozhodčí." Citizens jsou zatím čtvrtí, United o bod zpět pátí.

Reklama

Související témata: