Hlavní obsah

Tajemství prozrazeno, Guardiola chystá rekordní nákupy. Práskla ho barcelonská legenda

Manchester/Praha

Přísně střežené tajemství je prozrazeno. Manažer Manchesteru City Pep Guardiola hodlá v létě pořádně provětrat klubovou kasu a je připravený překonat i rekordní částky, které kdy byly za hráče zaplaceny. Médiím to neprozradil trenér Citizens, ale jeho bývalý svěřenec z Barcelony Xavi.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Španělský fotbalista Xavi si pustil pusu na špacír a prozradil, jaké plány má jeho bývalý kouč Guardiola

Článek

Barcelonská legenda novinářům řekl, že jedničkou na seznamu posil trenéra Manchesteru City není Messi, Neymar ani Cristiano Ronaldo, ale hvězda Tottenhamu Dele Alli. Vypadá to, že o jednadvacetiletý klenot záložní řady londýnského celku bude pořádná bitva. Zájem má údajně i Real Madrid i další evropské velkokluby jako jsou Bayern či PSG.

„Mluvil jsem s Pepem a on říkal, že je důležité, aby podepsal nejlepší anglické hráče," prozradil Xavi s tím, že je Guardiola ochotný klidně z talentovaného fotbalisty udělat nejdražšího hráče světa. Tenhle titul má zatím na triku Paul Pogba z konkurenčního Manchesteru United. „Posily bude Pep hledat po celé Evropě, ale jeho prioritou je i hvězda z Premier League. Dele Alli je jedním z nejlepších hráčů na světě," dodal.

Podle Xaviho zaujala Guardilolu hvězda Tottenhamu svými technickými dovednostmi. „Pep má takové hráče rád, vyhovují stylu hry, který má jeho tým předvádět. Je jasné, že ho Tottenham nebude chtít pustit, ale možnosti Citizens jsou velké," zopakoval Xavi, že je klub jeho bývalého kouče ochotný praštit se přes kapsu.

Guardiola momentálně bojuje se Citizens o umístění na čtvrtém místě Premier League, z něj by se tým kvalifikoval do Ligy mistrů. Alli přitom přišel do Tottenhamu v roce 2014 z MK Dons za pouhých pět miliónů liber. Za londýnský klub odehrál 63 zápasů a vstřelil 26 gólů, což z něj udělalo obletovanou hvězdu.

Reklama