Hlavní obsah

Každý zápas je pro nás finále, říká Čech. Arsenal prý musí do konce sezóny jen vyhrávat

Londýn/Praha

Postup do finále FA Cupu a úspěch? S tím na brankáře Petra Čecha nechoďte. Ten je zvyklý na velká vítězství. Radost z postupu přes Manchester City pochopitelně měl, ale o nějaké euforii nemůže být řeč. „Ta může přijít až po finále, když ho zvládneme," má jasno zkušený brankář Kanonýrů.

Foto: John Sibley, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech si užívá postup do finále FA Cupu, sám ale tvrdí, že k euforii mají Kanonýři daleko. Podle Čecha musí Arsenal do konce sezóny už jen vyhrávat.

Článek

Dobře ví, jak náročný finiš jeho tým čeká. A hraje se o hodně. Arsenalu hrozí, že může skončit po dlouhých letech bez postupu do Ligy mistrů. „Hned ve středu hrajeme další zápas a musíme se pokusit co nejrychleji zregenerovat. Únava je velká, nechali jsme tam všechno," ohlíží se na svých internetových stránkách za pohárovou prodlouženou s týmem Citizens.

Čech ale věří, že úspěšně zvládnutá koncovka vypjatého duelu Arsenalu pomůže. „Pevně v to doufám. Pro nás je teď de facto každý další zápas finále. Musíme se pokusit všechno vyhrát, abychom se dostali na příčky zaručující Ligu mistrů. Věřím, že zabereme," říká s odhodláním.

Jako bonus by pak přišlo týden po skončení soutěže finále FA Cupu ve Wembley. „Já hrál zatím čtyři a všechny jsem s Chelsea vyhrál. Tak bych na to teď rád navázal s Arsenalem," usmívá se Čech. „To, že ve finále budeme hrát proti Chelsea, je pro mě pikantnější, ale teď na to moc nemyslím, protože do zápasu zbývá poměrně dost času a my se musíme soustředit na ligu," dodává před středečním duelem Premier League, kde Arsenal hraje doma s Leicesterem.

I když je do zápasu ještě daleko, je jasné, že by Čech rád přidal do sbírky další trofej. „Když už se tam člověk dostane, nikdo nechce prohrát. Bude záležet, v jakém rozpoložení do toho oba týmy půjdou. Chelsea může získat titul a pak by určitě toužila získat double, my budeme chtít trofej taky a doufám, že do finále půjdeme podpořeni dobrými výsledky v lize."

Reklama