Hlavní obsah

Pro Rooneyho je důležité, že zase hraje a dává góly. Budoucnost zatím neřeší

Konečně cítí novou šanci... Švédský snajpr Ibrahimovic je zraněný a do konce sezóny se už v dresu Rudých ďáblů neobjeví, takže Wayne Rooney zase hraje. Poprvé od 4. března se objevil v základní sestavě fotbalistů Manchesteru United a proti Burnley se hned připomněl gólem. Teprve třetím, který v této sezóně vstřelil, což je na kanonýra jeho kvalit zoufale málo. Stejné je to ale i s počtem zápasů, které odehrál v základu. „Teď jsem hlavně rád, že zase nastupuji,“ odmítal Rooney spekulovat o své další budoucnosti na Old Trafford.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Wayne Rooney z Manchesteru United během utkání s Burnley.

Článek

Už v zimě dostával Rooney nabídky na odchod do čínské Superligy, ale všechny odmítal. Věřil, že se do základní sestavy prosadí. Mourinho mu však moc šancí nedal, takže ikona Manchesteru United jen paběrkovala. V základní sestavě nastoupila jen k deseti utkáním.

„Je to pro něj strašně těžké, protože chce hrát, pomáhat mužstvu a něco pro něj udělat. Není v jeho povaze sedět na lavičce," potvrzoval Rooneyho bývalý spoluhráč a přítel Quinton Fortune, že se Wayne jen těžce smiřuje s místem mezi náhradníky.

Teď se mu ale nabízí nová šance. „V semifinále Evropské ligy jsme přišli o Ibrahimovice a Roju, takže je to pro nás těžká situace. Na druhou stranu to dává příležitost nám ostatním, abychom se předvedli. Mně a Martialovi se to v utkání s Burnley povedlo, takže jsme dali trenérovi důvod k přemýšlení," glosoval Rooney návrat do základní sestavy. Dal gól, Martial také, proto mohl být Mourinho spokojen.

„Navíc jsme oba hráli dobře. Sám na sobě jsem cítil, že po zranění na začátku března jsem zase silný a plně připravený," liboval si.

Ve čtvrtečním městském derby to bude moci potvrdit. Rudí ďáblové totiž hrají odložený zápas 26. kola na Etihad Stadium proti největšímu rivalovi Manchesteru City.

„Velký zápas. Derby a o účast v top čtyřce k tomu, takže jsme všichni natěšení, protože věřím, že naše úspěšné tažení bude pokračovat," připomínal Rooney, že jeho tým ztrácí na čtvrté Citizens pouhý bod a na třetí Liverpool body tři. Reds ovšem mají odehrány o dva zápasy více.

Čína je stále ve hře

Co bude v nové sezóně, to Rooney zatím neřeší. Jeho přítel Fortune však prozradil, že odchod do Číny je stále ve hře.

„Už teď ho uvnitř nesmírně sžírá, že pravidelně nehraje. Pokud zůstane, musel by hrát, protože jinak by mu to nesmírně ubližovalo. Osobně bych si přál, aby zůstal, protože se svými zkušenostmi má mužstvu pořád co nabídnout, ale v panující konkurenci to s jeho vyhlídkami do budoucna nevypadá dobře," naznačil, že Rooney si bude v nové sezóně nejspíše hledat nové angažmá.

Reklama

Související témata: