Hlavní obsah

Chelsea - Southampton 4:2Chelsea zvládla přestřelku a Premier League vede o sedm bodů

Londýn
Aktualizováno

Už opět sedmibodový je náskok fotbalistů Chelsea v čele Premier League před druhým Tottenhamem. Blues zvládli domácí úterní duel 34. kola, když 4:2 porazili Southampton.

Foto: John Sibley, Reuters

Radost fotbalistů Chelsea po třetím vstřeleném gólu.

Článek
Fotogalerie

Střelecké hody odstartovaly už po pěti minutách. Diego Costa vybídl zpětnou přihrávkou ke střele Hazarda, jenž nezaváhal. S odpovědí přispěchal o dvacet minut později bývalý hráč Blues Romeu, který zůstal úplně sám na malém vápně.

Klíčový moment přišel v nastavení první půle. Kanté centroval do vápna na Alonsa, který hlavičkou nahrál Cahillovi. Anglický stoper z bezprostřední blízkosti nezaváhal a vstřelil důležitý gól do šatny.

Z nastoleného tempa neubrala Chelsea ani po změně stran a hned po devíti minutách se ze vstřelené branky radovala potřetí. To si pro změnu Diego Costa naskočil na Fábregasův pas. Španělský reprezentant pak ještě v závěru přidal po kombinaci s Pedrem a Hazardem druhý gól a svým devatenáctým zásahem v lize dorovnal mezi střelci třetího Sáncheze z Arsenalu.

Gólové hody ale neskončily. Z úplně poslední akce hostů udeřil hlavou taktéž někdejší hráč Chelsea Bertrand a dal výsledku konečnou podobu.

Blues tak mohli oslavovat. Nejen že napravili porážku s Manchesterem United (0:2) z minulého kola, ale taktéž se zvětšil jejich náskok v čele tabulky. Před druhým Tottenhamem, jenž hraje ve středu na hřišti Crystal Palace, mají k dobru už sedm bodů.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:
Chelsea - Southampton 4:2 (53. a 89. Costa, 5. Hazard, 45.+1 Cahill - 24. Romeu, 90.+4 Bertrand).

Reklama

Související témata: