Hlavní obsah

Střelec Costa se probral v pravý čas, takže Chelsea udělala další důležitý krok k titulu

Nejenže zvládli přestřelku se Southamptonem, ale navíc dostali pod tlak největšího konkurenta v boji o titul. „V posledních kolech jsme hráli pravidelně až po něm a tudíž věděli, že musíme také vyhrát. Nebylo to nic příjemného. Teď se do stejné situace dostal Tottenham,“ připomínal kapitán Chelsea Garry Cahill, když v utkání 34. kola Premier League dokráčel jeho tým ke třem důležitým bodům. „Veledůležitým, protože jsme díky nim udělali obrovský krok k titulu,“ tvrdil.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Diego Costa z Chelsea střílí třetí gól.

Článek
Fotogalerie

O Chelsea se už začalo pochybovat. Luxusní desetibodový náskok se během měsíce ztenčil na pouhé čtyři body a vzhledem k její rozkolísané formě vycítili Spurs šanci. Boj o titul se měl proměnit v drama.

Blues odpověděli rázně

Chelsea ovšem na spekulace rázně odpověděla. Nejprve v sobotním semifinále FA Cupu. Tam v přímém souboji porazila 4:2 svého největšího rivala v boji o titul a dala mu na srozuměnou, kdo ostrovnímu fotbalu vládne. V úterý vše podtrhla ligovou výhrou nad Southamptonem.

„Nebylo snadné zvládnout takovýto zápas dva a půl dne po náročném semifinále proti Spurs, ale mám skvělý tým s úžasným charakterem," doslova se rozplýval italský kouč Antonio Conte, jemuž se také hodně ulevilo.

Sedm bodů k dobru pět kol před koncem soutěže k optimismu svádí, i když Tottenham má pochopitelně dnešní zápas na půdě Crystal Palace k dobru.

„My se ale nesmíme dívat na soupeře. Musíme se koncentrovat sami na sebe, protože souboj o titul bude pokračovat až do posledního kola," naznačoval Conte, že on není rozhodně z těch, kdo by se nechal panujícím optimismem strhnout.

„Sám jsem fotbal hrál a dobře vím, co všechno se může v závěru soutěže stát. V Juventusu jsem to zažil," dodával.

„Abych byl upřímný - k titulu jsme udělali obrovský skok. V nabitém týdnu, kdy jsme v sobotu hráli pohárové semifinále s Tottenhamem, za dva dny zápas se Southamptonem a v neděli nás čeká Everton, jsme tohle vítězství moc potřebovali," kvitoval zisk tří bodů kapitán Cahill, který v sobotním střetnutí proti Spurs v sestavě Chelsea chyběl. „Měl jsem potíže se žlučníkem, ale naštěstí odezněly."

Costa se trefil po osmi zápasech

Naštěstí pro Chelsea v pravý čas odeznělo i střelecké trápení jejího snajpra Diega Costy. Ten se totiž v předchozích osmi ligových zápasech ne a ne trefit, až proti Southamptonu se zase zapsal mezi střelce. A dokonce dvakrát, takže počet ligových branek nastřílených v dresu Blues završil na padesát.

„Měl smůlu, ale ani na okamžik jsem o něm nepochyboval, protože góly sice nedával, ale pro tým pracoval hodně usilovně. Už po Tottenhamu jsem si byl jistý, že se dostal do formy, která nám v posledních týdnech sezóny pomůže, proti Southamptonu to stvrdil i střelecky," liboval si trenér Chelsea nad probuzením španělského střelce, který může být v dostizích za titulem trumfovým esem jeho týmu.

Reklama

Související témata: