Hlavní obsah

Skvělý Čech! Chytil tutovku Mahreze a drží naděje Arsenalu. Za nulu jsem rád, tvrdí

Londýn/Praha

Sen o postupu Arsenalu do Ligy mistrů pro příští sezónu pořád žije. A podepsaný je pod tím brankář Petr Čech. V utkání 28. kola Premier League totiž proti úřadujícím mistrům z Leicesteru zneškodnil velkou šanci Mahreze a Kanonýři poté vyhráli 1:0 díky vlastnímu gólu Hutha v závěru duelu. Gunners jsou momentálně šestí, ale mají šanci se dotáhnout na čtvrtou příčku, z niž se do elitní soutěže z Premier League postupuje.

Foto: John Sibley, Reuters

Brankář Petr Čech podržel Arsenal v duelu s Leicesterem. Kanonýři vyhráli 1:0 a mohou dál snít o postupu do Ligy mistrů.

Článek

Čech, který před zápasem burcoval tým, že pokud chce do Ligy mistrů, tak musí už jen vyhrávat, měl po utkání hodně důvodů k radosti. Povedlo se mu totiž udržet 187. nulu v Premier League a také šlo o jeho 234. čisté konto ve všech soutěžích. „Čisté konto bylo základem úspěchu a jsem za tu nulu rád," uvedl zkušený gólman na svých internetových stránkách.

Klíčový zákrok předvedl Čech ve 22. minutě, kdy za stavu 0:0 vytáhl nad břevno volej volného Mahreze a položil základ k úspěchu svého týmu.

Brankářská jednička Arsenalu dobře ví, že vítězství udrželo Kanonýry ve hře o Ligu mistrů. Tam londýnský tým nechyběl dlouhá léta a kdyby se tam v následující sezóně nedostal, zavládlo by na Emirates Stadium obrovské zklamání. Arsenal se ale pere s osudem a tři body z duelu s Leicesterem mu hodně pomohly.

„Je to důležité vítězství, ale jednoduché nebylo. Po nedělní bitvě v FA Cupu jsme trochu vyměnili sestavu, abychom měli síly a všichni to zvládli. Sice jsme na gól museli čekat až do poslední desetiminutovky, ale počítá se hlavně výhra," dodal Čech. V neděli čeká Kanonýry derby na hřišti městského rivala - Tottenhamu - který hraje o titul.

Reklama

Související témata: