Hlavní obsah

To muselo být fakt vážné zranění, rýpl si Mourinho do předčasně střídajícího svěřence

Manchester

Ztratit na svém hřišti body s týmem bojujícím o záchranu, to pro klub jako Manchester United není nic příjemného. Trenér José Mourinho si po remíze 1:1 se Swansea neodpustil kritiku na adresu Luka Shawa, jenž odehrál jen úvodních osm minut, než vinou zranění vystřídal. „Muselo to být fakt vážné zranění, když opustil hřiště už po deseti minutách. Očekávám opravdu hodně vážné zranění,“ nešetřil ironií portugalský kouč.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Luke Shaw se zranil hned v úvodu střetnutí se Swansea.

Článek

Ten navíc po hodině hry musel střídat dalšího obránce, protože se zranil také Eric Bailly. V jeho případě však Mourinho nechtěl být kritický. „Nevím... v dubnu nevynechal jedinou minutu ze všech osmi utkání," uvedl trenér.

Manchesteru krom Shawa s Baillym chybějí také Chris Smalling a Phil Jones, což výrazně komplikuje poskládání obranné čtveřice. Mourinho však nechtěl specifikovat, kdy se dá očekávat návrat některého ze zraněných zadáků.

United po 34 kláních drží pátou příčku tabulky a rozsáhlá marodka jim boje o lepší umístění v závěru soutěže příliš neulehčuje.

„Místo 22 fotbalistů jich máme 14. Naši hráči jsou opravdu hodně unavení, nemohu dnešní výkon vyčlenit z kontextu," omlouval Mourinho své svěřence, že nedokázali porazit velšského soupeře.

„Jsme ve velmi těžké situaci, ale kluci do toho dávají všechno, jsem s nimi více než spokojen," dodal kouč.

Reklama