Hlavní obsah

Konečně nepláčou, jsem za ně šťastný, rýpal do Arsenalu Mourinho

Londýn/Praha
Aktualizováno

Neskutečné! Manažer Manchesteru United José Mourinho po porážce svého týmu na půdě Arsenalu (0:2) prohlásil, že je šťastný. Jak to extravagantní Portugalec myslel? Je jasné, že chtěl hlavně popíchnout soupeře. „Přišli jsme o naději na první čtyřku, ale já jsem šťastný," řekl novinářům trenér United.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Setkání velikánů. Trenér Manchesteru United José Mourinho si před šlágrem Premier League s Arsenalem potřásl rukou se svým francouzským kolegou Arsénem Wengerem.

Článek

Mourinho o chvíli později přidal i vysvětlení, co měla jeho slova znamenat. „Fanoušci Arsenalu jsou šťastní a já jsem šťastný kvůli nim. Je to poprvé v kariéře, co opouštím Highbury nebo teď Emirates a oni jsou šťastní a nepláčou," rýpl si do bídné bilance Arsenalu s mužstvy, která Mourinho v roli trenéra vedl.

„Museli chodit ulicemi s hlavou dole. Tak se konečně dočkali a mohou si zpívat. Je to pro ně krásný den," poznamenal Mourinho, jehož tým v minulosti mnohokrát s Arsenalem neprohrál. „Ale prohrát jsme nemuseli ani tentokrát," upozornil kouč, jehož tým zmítá velká marodka a hlavně se soustředí na vítězství v Evropské lize. Z ní chtějí Rudí ďáblové proklouznout do příštího ročníku Ligy mistrů, když už si účast v prestižní soutěži nevybojují v Premier League.

Manchester United čeká už ve čtvrtek odveta semifinále Evropské ligy proti Vigu, první zápas ve Španělsku vyhrál anglický tým 1:0. Od kýženého úspěchu tak dělí Mourinhův tým dva duely.

Reklama

Související témata: