Hlavní obsah

Čech udržel Kanonýry ve hře. Po skalpu Rudých ďáblů zachraňují Ligu mistrů

Londýn

Start v Lize mistrů nemají ve vlastních rukou, ale šance ještě žije. Fotbalisté Arsenalu porazili ve šlágru anglické ligy Manchester United 2:0 a stále mohou doufat, že se do milionářské soutěže ještě kvalifikují. „Pro nás se nic nemění. Musíme zkusit všechno vyhrát a doufat, že někdo před námi ztratí. Jinak nemáme šanci,“ uvědomuje si brankář Petr Čech, který vychytal svou 188. nulu v Premier League.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Ani Wayne Rooney si na Petra Čecha nepřišel!

Článek
Fotogalerie

Kanonýry podržel, především při šancích Martiala a Rooneyho.

„Oba zákroky byly důležité. Stav byl ještě 0:0, a kdyby se soupeř dostal do vedení, byla by to voda na jejich mlýn. Jsem rád, že jsme dva góly nakonec dali my a získali moc důležité tři body," líčí Petr Čech v rozhovoru pro svůj web.

Rudí ďáblové v Premier League prohráli po 25 zápasech a trenér Arsenalu Arséne Wenger až na 13. pokus zvítězil v soutěži nad týmem vedeným José Mourinhem.

„V naší situaci nic jiného než vítězství nepřicházelo v úvahu. Kdybychom šlágr nezvládli, tak by šance, že se dostaneme na příčky zaručující Ligu mistrů, byla minimální," uvědomuje si Čech. „Můžeme být spokojeni. Vyhráli jsme, navíc po velmi dobrém výkonu. Dokázali jsme nejlepším způsobem odpovědět na nepovedený zápas s Tottenhamem."

Pod tlakem jako vždycky

Arsenal je šestý se ztrátou dvou bodů na Manchester United, šest ztrácí na Citizens a sedm na Liverpool. Má však odehráno nejméně zápasů a potřebuje se dostat aspoň na čtvrtou příčku, jež zaručuje start v kvalifikaci Ligy mistrů.

„Už ve středu nás čeká dohrávka na Southamptonu, pak hrajeme v sobotu ve Stoke. Vůbec nic lehkého, protože loni jsme v Southamptonu prohráli a ve Stoke remizovali," poukazuje bývalý gólman české reprezentace.

Arsenal má před sebou ještě čtyři ligové duely. A nůž na krku, protože další ztrátu si nemůže dovolit.

„V top klubech člověk hraje pod tlakem skoro pořád. Záleží na každém, jak se s ním vypořádá. Nemáme možnost nad tím moc přemýšlet. Zápasy jdou v rychlém sledu a musíme se na každý připravit co nejlíp. Premier League je hrozně vyrovnaná, žádný zápas není předem rozhodnutý. Každý může porazit každého," uvědomuje si Čech.

Reklama