Hlavní obsah

Chelsea má mečbol a sápe se po titulu. Uhrajeme si ho sami, ujišťuje Conte

Londýn

Snadná práce. Fotbalisté Chelsea porazili v pondělní dohrávce Premier League předposlední Middlesbrough 3:0 a poslali soupeře do druhé ligy. Sami si naopak nachystali mistrovský mečbol. Blues mají tři zápasy před koncem v čele tabulky sedmibodový náskok před druhým Tottenhamem, a pokud v pátek zvítězí na hřišti West Bromwiche, získají po roční odmlce titul. „Nebudeme čekat na jiné výsledky, uhrajeme si ho sami,“ ujišťuje trenér Antonio Conte.

Foto: Toby Melville, Reuters

John Terry a spol. slaví titul... Mistrovské plakáty na Stamford Bridge se stávají znovu aktuálními.

Článek
Fotogalerie

Kohouti jim nalili na smeč. Tottenham v pátek prohrál 0:1 na hřišti West Hamu, a tak se Chelsea nenechala pobízet.

„Po prohře Tottenhamu jsme si připsali cenné vítězství. Využili jsme šanci zvýšit náš náskok na sedm bodů. Upřímně řečeno, je to velký krok, protože do konce zbývají už jen tři zápasy, z nichž nám stačí vyhrát jeden a budeme mít titul," libuje si Antonio Conte, trenér Chelsea.

Blues se stali třetím týmem v dějinách Premier League, který na domácím hřišti triumfoval v 300 utkáních. Vede Manchester United, který na Old Trafford vyhrál 347 duelů v soutěži, londýnský Arsenal má 306 domácích triumfů.

Chcete titul? Trenérem musí být Ital!

„Ukázali jsme velkou vůli a touhu vyhrát titul. Teď jsme velmi blízko, ale ještě musíme udělat poslední krok. Chceme si titul vyhrát sami, nemůžeme se spoléhat na výsledky Tottenhamu. Musíme se dobře připravit na duel s West Bromwichem," poukazuje Conte.

Pokud Chelsea v pátek zvítězí, bude mít v čele nedostižný desetibodový náskok a vrátí se na anglický trůn. Tottenham v neděli přivítá Manchester United.

Londýnský klub naposledy triumfoval v sezóně 2014/2015, tehdy ještě s českým brankářem Petrem Čechem. Loni ho na nejvyšším stupínku nahradil Leicester City.

Premier League tak nejspíš bude mít znovu mistra s italským trenérem, jen Claudia Ranieriho vystřídá Antonio Conte. Pro 47letého kouče půjde o jeho premiérový anglický titul. V letech 2012-2014 ovládl třikrát za sebou italskou Serii A s Juventusem Turín.

Reklama

Související témata: