Hlavní obsah

Čech to schytal, neměl se prý objímat s protihráčem. Trenér Arsenalu se ho však zastal

Londýn/Praha

Měl být za hrdinu. Arsenal vyhrál nad Manchesterem United (2:0) a Petr Čech udržel čisté konto. Místo toho se ale zkušený gólman Kanonýrů ocitl pod palbou. Phil Neville hráčům Arsenalu vyčítal způsob, jakým se zdravili s některými protihráči v tunelu před utkáním. Trenér Arsène Wenger se ale českého brankáře i dalších hráčů zastal. „Někoho to asi překvapí. Před deseti lety se nic podobného nedělo, ale v moderním fotbale je to prostě normální," uvedl trenér Gunners.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech mohl být po utkání s Manchesterem United spokojený, udržel čisté konto. Od legendy United to ale schytal, za pozdrav se soupeři z Old Trafford. Po utkání s gólmanem prohodil pár slov Wayne Rooney.

Článek

Byla to bitva dvou velkých rivalů. Navíc šlo o udržení naděje na umístění v první čtyřce, z níž se v Anglii postupuje do Ligy mistrů. Jenže Petr Čech se před utkáním srdečně zdravil s hráči United, což pořádně rozpálilo legendu z Old Trafford. Phil Neville se do Čecha okamžitě pustil. Řekl, že to vypadalo, že hráče nečeká důležitý zápas, ale spíš společná oslava.

„Úplně to kontrastovalo s dobou před deseti, patnácti lety, kdy proti sobě stáli jako kapitáni Patrick Vieira a Roy Keane. Ani se na sebe nepodívali, natož aby spolu mluvili," upozornil Neville. „Tohle, co se dělo, my přišlo úplně nesmyslné," dodal.

Za příklad vzorového chování byl pro něj Wayne Rooney. „To je stará škola. Žádné objímání a líbání," konstatoval spokojeně. Roli podle něj nehraje ani to, zda se fotbalisté obou klubů více znají. „Ať si zajdou po utkání do baru, ale před zápasem se musí soustředit jen na hru."

Manažer Arsenalu Arsène Wenger si ale nemyslel, že by jeho svěřenci včetně Čecha překročili nějakým způsobem meze. „Chápu, že to třeba někoho překvapilo, dřív se tyhle věci neděly. Ale když se podíváte třeba na zápas Realu s Barcelonou, tak se tam dějí stejné věci, jako teď u nás. Hráči se znají, někdy pocházejí ze stejné země," hájil českého gólmana i další hráče za vstřícné gesto a pozdrav s fotbalisty United.

Zároveň francouzský manažer Gunners ale připustil, že byl překvapený z toho, jak se k sobě rivalové měli. „Hráčům jsem ale v ničem nebránil. Chtěl jsem, ať se každý soustředí na zápas po svém, a na hřišti pak odvede dobře svoji práci. To se stalo, protože jsme vyhráli."

Reklama

Související témata: