Hlavní obsah

Zázračný mladík jde do Chelsea. Košem dostal Bayern, Real i Arsenal

Londýn/Praha

Chelsea dala na frak gigantům, porazila Barcelonu, Bayern či třeba Arsenal nebo Manchester United. Šéfové ze Stamford Bridge totiž získali z Glasgow Rangers skotský zázrak, patnáctiletého talentovaného fotbalistu Billyho Gilmoura. Mladík s přezdívkou "Billy the Kid" se bude stěhovat na Stamford Bridge v červnu, kdy oslaví šestnácté narozeniny. Blues za hráče zaplatí půl miliónu liber, tedy zhruba šestnáct miliónů korun.

Foto: Sport.cz

Talentovaný fotbalista Billy Gilmour odejde v létě z Glasgow Rangers do Chelsea.

Článek

„Chtěli jsme Billyho udržet v Rangers, ale on vyjádřil touhu odejít do Premier League. Proto jsme se alespoň snažili dostat za hráče adekvátní finanční částku," uvádí vedení skotského klubu na svých internetových stránkách.

S výší odstupného je vedení Rangers spokojené. Zdůrazňuje, že hráč dosud nenastoupil za první tým a klub by mohl získat i další finance, pokud se fotbalista dokáže v budoucnu prosadit v nabité sestavě Blues.

„Fakt, že mají o naše mladé hráče zájem velkokluby z Anglie i celé Evropy dokazuje nejen jejich kvalitu, ale i dobrou práci naší akademie. Všichni věříme, že tento krok posune kariéru Billyho dobrým směrem a my mu přejeme jen to nejlepší."

Chelsea také věří, že udělala dobrý nákup a dá se říct, že skoro "za hubičku". Třeba talentovaný Vinicius Junior, o němž se mluví jako o novém Neymarovi, bude stát Real Madrid 1,1 miliardy korun. Kasa brazilského Flamenga si tak polepší o poznání víc než za v Rangers...

Reklama

Související témata: