Hlavní obsah

Nejdražší fotbalový přestup může mít dohru. FIFA se zajímá o odměnu pro agenta

Manchester/Praha

Loni v srpnu se zrodil nejdražší fotbalový přestup v historii. Francouz Paul Pogba odešel z Juventusu do Manchesteru United za 105 miliónů eur (téměř tři miliardy korun). Svůj díl dostal i agent hvězdného záložníka Mino Raiola. Podle médií až 49 miliónů eur (1,3 miliardy korun podle současného kurzu). A právě kvůli zmíněné částce se rozhodla Mezinárodní fotbalová federace (FIFA) přesun prošetřit.

Foto: Carl Recine, Reuters

Francouzský fotbalista Manchesteru United Paul Pogba před utkáním EL proti Celtě Vigo.

Článek

„Můžeme potvrdit, že požadujeme informace o převodu. V této fázi ale nemůžeme nic víc komentovat," prohlásila FIFA ve svém prohlášení.

Trnem v oku Mezinárodní fotbalové federaci je rekordně vysoká gáže pro známého agenta. Podle knihy reportérů německého časopisu Spiegelu s názvem „Football Leaks – špinavé fotbalové obchody" Raiola dostal od všech zúčastněných stran 49 miliónů eur (27 miliónů od Manchesteru United, 19,4 od Juventusu a 2,6 od Pogby).

Devětačtyřicetiletého protřelého agenta, který zastupuje například Zlatana Ibrahimovice, Romela Lukakua či v minulosti Pavla Nedvěda, nechává celá záležitost chladným.

Jen stroze se k případu vyjádřil Manchester United. „Nekomentujeme individuální kontrakty hráčů. FIFA má všechny dokumenty od srpna, kdy byl převod peněz ukončen," zní z tábora Rudých ďáblů.

Pogba se vrátil do Manchesteru United po čtyřech letech strávených v Juventusu, se kterým čtyřikrát vyhrál Serii A, dvakrát Italský pohár a Superpohár. V letošní sezóně sehrál 48 zápasů ve všech soutěžích a zaznamenal v nich 7 branek.

Reklama

Související témata: