Hlavní obsah

Stoke - Arsenal 1:4Arsenal nevzdává boj o Ligu mistrů. Vyhrál, Čech chytal 400. zápas v Premier League

Manchester
Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City porazili v 37. kole anglické ligy loňského mistra Leicester 2:1 a posunuli se na třetí místo tabulky o dva body před Liverpool. Svěřenci trenéra Pepa Guardioly doma neprohráli už 11 utkání. Arsenal s Petrem Čechem v brance vyhrál jasně 4:1 na hřišti Stoke a v tabulce je na pátém místě.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Střelec Arsenalu Alexis Sánchez se raduje. Kanonýři vyhráli na půdě Stoke 4:1.

Článek

Arsenal se dostal do vedení na hřišti neoblíbeného soupeře Stoke tři minuty před přestávkou, když se poprvé prosadil francouzský reprezentant Giroud. Krátce po změně stran zvýšil na 2:0 pro "Kanonýry" po Sánchezově přihrávce Özil.

Čisté konto Čechovi sebral v 68. minutě Crouch, pak ale Arsenal definitivně rozhodl o třetím vítězství po sobě. Nejprve skóroval Sánchez, který oslavil 50. ligový gól za Arsenal. K dosažení této mety mu stačilo 101 startů, pouze Thierry Henry (83) a Ian Wright (87) to stihli rychleji.

Chilský reprezentant, který má v této sezóně Premier League na kontě 21 gólů a deset asistencí, se však zranil a musel opustit hřiště. Na 4:1 pro hosty posléze upravil Giroud, který dal dvě branky v ligovém zápase poprvé od října. Arsenal vyhrál na půdě Stoke po více než sedmi letech.

Lišky zahodily penaltu a Citizens jsou třetí

Manchesterský celek vedl od 29. minuty, kdy se po Saného přihrávce prosadil nehlídaný Silva. Španělský záložník se trefil i v předchozím duelu proti Crystal Palace (5:0), povedlo se mu tak poprvé od prosince 2014 skórovat ve dvou zápasech po sobě.

V 36. minutě zvýšil na 2:0 Gabriel Jesus, který proměnil penaltu, nařízenou po faulu na Saného. Naději pro hosty vykřesal krátce před přestávkou Okazaki, jenž skóroval povedeným volejem a ukončil více než pětiměsíční čekání na gól.

Čtvrt hodiny před koncem dostal k dispozici pokutový kop také Leicester po Clichyho zákroku na Mahrize. Sám faulovaný alžírský reprezentant se postavil k penaltě, míče se ale při střele dotkl dvakrát a zahodil šanci na vyrovnání.

Swansea se pere o záchranu

Swansea získala důležité tři body v boji o záchranu, na hřišti sestupujícího Sunderlandu vyhrála 2:0. Skóre otevřel Llorente, který vstřelil sedmý gól hlavou v sezoně, což se žádnému jinému hráči v anglické lize nepovedlo. Definitivně rozhodl o výhře velšského celku Naughton, jenž zaznamenal premiérovou trefu v 141. zápase v Premier League.

Swansea má na 17. místě čtyřbodový náskok před Hullem, který tak musí pro udržení šance na záchranu v neděli bodovat na hřišti Crystal Palace.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo
Manchester City - Leicester 2:1 (29. Silva, 36. Gabriel Jesus z pen. - 42. Okazaki),
Bournemouth - Burnley 2:1 (25. Stanislas, 85. King - 83. Vokes)
Middlesbrough - Southampton 1:2 (72. Bamford - 42. Rodriguez, 57. Redmond)
Sunderland - Swansea 0:2 (9. Llorente, 45.+3 Naughton)
Stoke - Arsenal 1:4 (68. Crouch - 42. a 80. Giroud, 55. Özil, 76. Sánchez)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.