Hlavní obsah

Chelsea - Watford 4:3Chelsea v prvním zápase po zisku titulu přestřílela Watford

Londýn

Fotbalisté Chelsea v prvním utkání po zisku mistrovského titulu v anglické lize porazili doma 4:3 šestnáctý tým tabulky Watford. Zápas rozhodl gólem dvě minuty před koncem střídající Cesc Fábregas.

Foto: John Sibley, Reuters

Trenér mistrovské Chelsea Antonio Conte létal po vítězství nad Watfordem nad hlavami háčů.

Článek

Chelsea si zajistila ligový triumf minulý pátek a trenér Antonio Conte udělal hned devět změn v sestavě na dnešní zápas oproti jedenáctce, jež vběhla na trávník před třemi dny ve West Bromwichi. S kapitánskou páskou dovedl tým na hřiště čestnou uličkou tvořenou hráči Watfordu dlouholetý lídr Chelsea John Terry, jenž se po sezoně s klubem rozloučí.

Šestatřicetiletý stoper byl v zahajovací sestavě na ligový zápas poprvé od 11. září a těžko si mohl přát lepší start do jednoho z posledních utkání za "Blues". Hrající legenda klubu ve 22. minutě otevřela skóre po dorážce zblízka po rohu.

Už o dvě minuty později se však Terry stal z hrdiny smolařem, neboť nepovedenou hlavičkou přihrál soupeři Etienneovi Capoueovi na vyrovnávací gól.

Chelsea se ještě do poločasu dostala do vedení díky tvrdé střele Césara Azpilicuety a čtyři minuty po přestávce zvýšil na 3:1 Michy Batshuayi. Watford se ale nevzdal a oslavy fanoušků Chelsea málem pokazili po průniku Daryl Janmaat a Stefano Okaka, jenž v 74. minutě vyrovnal. V 88. minutě však střelou z hranice pokutového území rozhodl o vítězství favorita a novopečeného anglického mistra Fábregas.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:
Chelsea - Watford 4:3 (22. Terry, 36. Azpilicueta, 49. Batshuayi, 88. Fábregas - 24. Capoue, 51. Janmaat, 74. Okaka).

Reklama

Související témata: