Hlavní obsah

Fulham vypadl z play off i kvůli Kalasově sporné ruce

Londýn

Fotbalisté Fulhamu v semifinále play off o anglickou Premier League vypadli s Readingem po sporné situaci, ve které figuroval obránce Tomáš Kalas. Po diskutabilní ruce českého reprezentanta rozhodčí nařídil penaltu a domácí výhrou 1:0 stvrdili postup po úvodní remíze 1:1.

Foto: Sport.cz

Fotbalista Fulhamu Tomáš Kalas.

Článek

Kalas se v šestnáctce přetahoval s útočníkem Yannem Kermorgantem, který podle opakovaných záběrů sáhl na míč jako první a poté strčil do soupeře. Sudí Martin Atkinson ale zapískal až následnou ruku čtyřiadvacetiletého stopera. Sám Kermorgant v 49. minutě penaltu proměnil.

Trenér Fulhamu Slaviša Jokanovič byl zklamaný hned z několika Atkinsonových výroků. "Byla tam sporná rozhodnutí. Do našeho hráče (Piazóna) strčili v pokutovém území, za což měla být také nařízena penalta. Rozhodčí ale nebyl konzistentní a neposuzoval situace v šestnáctkách stejně," upozornil srbský kouč.

"Je to nejlepší anglický sudí, který píská na mezinárodní úrovní. Nemůžu si stěžovat, ale jsme opravdu zklamaní, že jsme ztratili šanci na finále kvůli tomuto rozhodnutí. Byli jsme lepším týmem," dodal Jokanovič.

Reklama

Související témata: