Hlavní obsah

Leicester - Tottenham 1:6Kane čtyřmi góly pomohl Tottenhamu deklasovat loňského mistra

Fotbalisté Tottenhamu především zásluhou čtyř gólů Harryho Kanea deklasovali v dohrávce 34. kola Premier League 6:1 loňského mistra Leicester na jeho hřišti. Anglický reprezentační útočník se díky své dnešní gólové explozi posunul s 26 brankami do čela tabulky střelců.

Foto: Darren Staples, Reuters

Byl to jeho zápas! Útočník Tottenhamu Harry Kane čtyřmi góly pomohl svému týmu k vysoké výhře 6:1 na hřišti loňského mistra z Leicesteru.

Článek

Kane vstupoval do čtvrtečního zápasu jako třetí nejlepší kanonýr Premier League za Romelem Lukakuem z Evertonu a Alexisem Sánchezem z Arsenalu. Nyní má však před závěrečným nedělním kolem náskok dvou branek před Belgičanem a tří před Chilanem.

Druhým mužem zápasu byl Korejec Son Hung-min, jenž vstřelil zbylé dva góly a nahrál Kaneovi v 25. minutě na první trefu. Kane se podruhé prosadil dvacet minut po přestávce hlavou a v 88. a druhé nastavené minutě překonal Kaspera Schmeichela téměř identickými střelami z hranice pokutového území k pravé tyči.

Čestný úspěch Leicesteru, jejž v neděli oficiálně nahradí na anglickém trůnu Chelsea, zaznamenal v 59. minutě Ben Chilwell. Drtivé vítězství už nemohlo nic změnit na konečném druhém místě Tottenhamu, Leicester je jedenáctý.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:
Leicester - Tottenham 1:6 (59. Chilwell - 25., 63., 88. a 90.+2 Kane, 36. a 71. Son Hung-min).

Reklama

Související témata: