Hlavní obsah

Liverpool s rekordní nabídkou neuspěl, Monako chce za Mbappého alespoň 100 miliónů liber

Monako/Praha

V Monaku se nabídce Liverpoolu vysmáli. A to je ochoten za osmnáctileté zázračné dítě francouzského fotbalu Kyliana Mbappého zaplatit rekordní částku své klubové historie. Rovných 64 miliónů liber (skoro 2 miliardy korun). „Ceníme si ho minimálně na sto miliónů,“ vzkázal na Ostrovy ruský místopředseda klubu Vadim Vasiljev. „A hlavně nemám sebemenší důvod, abych ho prodával,“ přidal se miliardář Dmitrij Rybolovdev, kterému mistrovský klub patří.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Fotbalista Kylian Mbappé z Monaka.

Článek

Kouč Liverpoolu Jürgen Klopp zoufale touží po útočníkovi, který by dával góly a pozvedl ofenzivu Reds do vyšších sfér. V Premier League, stejně jako v příštím ročníku Ligy mistrů, kam se Liverpool dostane, pokud v posledním kole porazí předposlední Middlesbrough. A právě osmnáctiletý Kylian Mbappé je hráčem podle jeho představ.

Ve francouzské lize nastřílel 15 gólů, v Lize mistrů dalších šest, ve Francouzském poháru a Poháru francouzské ligy přidal další čtyři branky. Šestadvacet tref v osmatřiceti odehraných zápasech a k tomu ještě jedenáct asistencí z něho dělá moc zajímavý artikl, na který si dělá zálusk celá řada největších evropských klubů.

Proto si Liverpool pospíšil a s oficiální nabídkou přišel jako první. Částka 64 miliónů liber je téměř dvojnásobkem toho, co kdy na Anfield Road za hráče zaplatili. Až dosud byl nejdražším nákupem Liverpoolu Andy Caroll, který přišel před šesti lety za 35 miliónů.

„Mbappé zapadá do mých představ a naší herní koncepce," potvrdil trenér Klopp, že by ani horentní sumy nelitoval.

Monako ovšem nabídku odmítlo. „Zájemci o Mbappého se mohou hlásit, pokud nabídnou minimálně sto miliónů liber," oznámil ruský místopředseda klubu Vasiljev, za jakých podmínek je ochoten o odchodu osmnáctiletého útočníka jednat.

Reklama