Hlavní obsah

Nejrychlejší tiskovka na světě! Mourinho měl hotovo za pár sekund

Londýn/Praha

Musí mít něco extra! To by ani nebyl on. Portugalský manažer Manchesteru United José Mourinho absolvoval možná nejrychlejší tiskovou konferenci na světě. Po vítězství nad Crystal Palace totiž strávil v tiskové místnosti něco málo přes deset sekund.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Trenér Manchesteru United José Mourinho a nejrychlejší tisková konference na světěVideo: sntv

 
Článek

Nikdo nečekal, že tisková konference začne. Většina novinářů ještě sledovala loučení hráčů United s fanoušky, místnost byla skoro prázdná. A najednou to přišlo. Tisková mluvčí vešla s Mourinhem do sálu a během pár sekund vyzvala hrstku přítomných, aby se trenéra ptali na to, co je zajímá.

"Máte nějaké otázky?" pronesla. Když během šesti vteřin nepadl dotaz, bylo takřka hotovo. „Ne?" dodala mluvčí. A Mourinho zareagoval bleskově. „Dobře, tak na shledanou," vstal od stolu a v okamžiku byl pryč.

Později bývalý reprezentant Gary Lineker, nyní televizní expert, řekl, že Mourinho neměl čas pohovořit ani pro BBC v tradičním pořadu Match of the Day. Trochu vstřícnější byl pak portugalský kouč pro klubovou televizi United, i když i tam zdůraznil, ať se ho na nic moc nevyptávají, protože teď je ve finále...

Za všechno nejspíš může blížící se finále Evropské ligy, kde United čeká ve středu bitva s Ajaxem. Pokud ji ve švédském Stockholmu Rudí ďáblové zvládnou, budou hrát v příští sezóně Ligu mistrů a to byl Mourinhův jednoznačný cíl. Z Premier League se do prestižní soutěže Manchester United nedostal a tohle je poslední šance, jak se tam kvalifikovat.

Reklama

Související témata: