Hlavní obsah

Čechův recept na titul: Udržte hvězdy, pak může být Arsenal jako Chelsea

Londýn/Praha
Aktualizováno

Udržte Sáncheze. Prodlužte smlouvu s Özilem. O tohle útočné duo prostě přijít nesmíme, apeluje Petr Čech na trenéra Wengera i celé vedení Arsenalu. „Teď je hlavní věcí, aby náš tým zůstal pohromadě. A ti dva jsou výjimečnými hráči,“ nechal se slyšet český legionář poté, co se Gunners nedostali do příštího ročníku Ligy mistrů a spekulace o odchodu Sáncheze a Özila zesílily. Zvláště, když oba v průběhu sezóny několikrát opakovali, že už konečně chtějí vyhrát pořádnou trofej, což se jim s Arsenalem nejspíš nepovede.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Střelec Arsenalu Alexis Sánchez se raduje. Ovšem jen z gólu, protože Kan onýři se do Ligy mistrů nedostali.

Článek

Na FA Cup si sice oba sáhnout mohou, pokud v sobotním finále ve Wembley porazí Arsenal mistrovskou Chelsea, jenže to je pro Sáncheze a Özila málo. Chtěli by titul. A také Ligu mistrů, kterou v příští sezóně Gunners hrát nebudou.

„To by nás rozhodně nemělo vykolejit. Podívejte se na Chelsea - loni skončila v Premier League desátá a žádné evropské poháry nehrála, ale pomohlo jí to. Mohla se soustředit na ligovou soutěž, do které dala veškerou energii a i díky tomu letos slavila titul," dává Čech za příklad svůj bývalý klub.

„Proto bude tolik důležité, aby i naše mužstvo zůstalo pohromadě. Sánchez a Özil jsou výjimečnými fotbalisty a snahou každého klubu by mělo být své vynikající hráče udržet. Třeba Alexis hrál skvěle a dal spoustu gólů," připomíná Čech, jak moc by v nové sezóně scházeli útočníci, jimž na Emirates stadium vyprší smlouva v roce 2018 a o jejichž odchodu se teď na Ostrovech hodně mluví.

„Arsenal má silnou základnu i pevnou organizaci, takže za rok se může vrátit na výsluní stejně, jako se vrátila letos Chelsea. Pochopitelně za předpokladu, že bude posíleno na místech, kde to trenér uzná za vhodné," je přesvědčen český legionář, že velké chvíle Kanonýrů zase přijdou.

Problém je však v tom, že stále není jasné, zda u mužstva zůstane nadále trenér Wenger, nebo zda se přesune do nově zřízené funkce sportovního ředitele a mužstvo převezme jeho nástupce. I proto panuje nejistota kolem budoucnosti Sáncheze a Özila, i proto Čech apeluje i na vedení klubu.

Reklama

Související témata: