Hlavní obsah

Další dva roky! Wenger už si vyjednal prodloužení smlouvy

Londýn

Arséne Wenger bude i nadále trenérem fotbalistů Arsenalu. Podle BBC se dohodl na smlouvě na další dva roky, o které se tak prodlouží jeho již jednadvacetiletá vláda v klubu. Pro fandy, kteří jej v průběhu sezóny opakovaně kritizovali a nosili protestní transparenty do hlediště, to může být hrozivá zpráva.

Foto: Darren Staples, Reuters

Arséne Wenger z Arsenalu se raduje ze zisku FA Cupu.

Článek

Zásadní schůzka mezi Wengerem a majitelem klubu Stanem Kroenkem se uskutečnila už v pondělí, dnes bylo učiněno vše další pro uzavření smlouvy. Oficiální oznámení by mělo být na programu až ve středu.

Arsenal, v jehož bráně se objevoval Petr Čech, skončil v právě skončeném ročníku Premier League pátý. Poprvé od roku 1996, kdy Francouz přišel jako kouč, se nevešel do top čtyřky. Nebude hrát Ligu mistrů.

Sedmašedesátiletý Wenger měl smlouvu jen do konce této sezóny. Tu zakončil pěti vítězstvími v řadě, ale nestačilo to na přeskočení Liverpoolu, který obsadil poslední místo v nejprestižnější evropské klubové soutěži. Ale dostává další šanci, aby zkusil navázat na dřívější úspěchy.

V prvních devíti sezónách svého angažmá Wenger získal s Kanonýry v lize tři tituly. Kromě toho v té době čtyřikrát triumfoval v FA Cupu. Ale poté, co vyhrál pohárovou soutěž v roce 2005, musel čekat dalších devět let - 3283 dní - na další trofej. Dočkal se v roce 2014, když ve finále FA Cupu Arsenal vyhrál nad Hullem. Ten jeho tým ovládl i v téhle sezóně.

Reklama