Hlavní obsah

A teď titul, trenére, reagovala klubová ikona Arsenalu Henry na prodloužení Wengerovy smlouvy

Londýn/Praha

Spekulace, zda Arséne Wenger na Emirates stadium zůstane a povede Arsenal dál i po nepovedené sezóně, skončily, neboť francouzský kouč se dohodl na prodloužení smlouvy o další dva roky. „Jeho DNA je stejné, jako DNA našeho klubu,“ nechala se slyšet nejvyšší generalita Gunnes, proč byl Wenger její první volbou, i když se po dvaceti letech neprobojoval s mužstvem do Ligy mistrů a sezónu zachraňoval až v samém závěru ziskem FA Cupu.

Foto: Darren Staples, Reuters

Arséne Wenger z Arsenalu se raduje ze zisku FA Cupu.

Článek

I klubové ikony Arsenalu přivítaly, že Wenger zůstává a bude pokračovat. „Jako fanoušek Arsenalu a hráč, který pod ním trénoval a hrál a chová k němu maximální úctu, jsem rád, že ho dál vidím v klubu," nechal se slyšet v rozhovoru pro Sky Sports Thierry Henry, jenž je historicky nejlepším střelcem Kanonýrů.

Zároveň ale okamžitě připomněl, že teď všichni očekávají od Wengera jediné - titul. Vždyť Gunners čekají na mistrovskou korunovaci od roku 2004, vždyť jedenáct z šestnácti trofejí, které Arsenal za vlády Wengera získal, připadá na pervních deset let jeho působení.

„Každý čeká titul. Klub, hráči, fanoušci, určitě i samotný Arséne. To je to, co chci i já v nové sezóně vidět," netajil Henry.

„Je sice krásné, že mužstvo vyhrálo FA Cup a v jednom zápase prokázalo svou sílu, jenže šlo o jedno utkání a jeden den. Všichni ale čekáme, že ji bude prokazovat v 38 utkáních. Proto až čas ukáže, zda rozhodnutí Wengera zůstat a pokračovat další dva roky bylo správné," podotkl francouzský mistr světa a Evropy Thierry Henry, který odehrál za Arsenal 258 ligových zápasů, v nichž dal 175 gólů, dvakrát vyhrál Premier League a třikrát FA Cup.

Reklama