Hlavní obsah

Wenger si vyhlédl hvězdy. Nabídky ale ještě neposlal. Proč?

Londýn/Praha

Páté místo už se nesmí opakovat. Manažer Arséne Wenger dobře ví, že po podpisu nové smlouvy v Arsenalu, už musí přijít útok na titul. A pomoci by k němu měly Kanonýrům hvězdné posily. Jednu si Francouz vyhlédl v kádru loňského mistra z Leicesteru. Na koho má ještě políčeno?

Foto: Darren Staples, Reuters

Arséne Wenger z Arsenalu se raduje po zisku FA Cupu.

Článek

Wenger byl v minulé sezóně pod palbou kritiky. Protestovali proti němu fanoušci, trefovali se do něj experti, týmu se nevedlo a nevybojoval si možnost startu v dalším ročníku Ligy mistrů. Ale u vedení klubu dostal zelenou, aby pokračoval v Arsenalu a vedl ho k úspěchům. Tak se dal do práce a rozhlíží se po případných posilách. Na ně by měl mít připraveno více než 160 miliónů liber.

Trenérovi Arsenalu by zamlouval třeba Riyad Máhrez, křídlo z Leicesteru. V srpnu sice podepsal šestadvacetiletý fotbalista s Liškami nový čtyřletý kontrakt, ale později požádal o možnost přestoupit jinam. „Jestli už jsme podali nabídku? Ne. Ale to ještě neznamená, že by se to nemohlo stát," mlžil před novináři s úsměvem na tváři Wenger.

Máhrez byl v roce 2016 zvolen hráčem PFA. „Myslím, že byl výraznou postavou Leicesteru v sezóně, kdy vyhráli titul," dodal trenér Arsenalu. „Tahle sezóna Leicesteru nevyšla, ale on ze svých kvalit nic neztratil," dodal. Cena za hráče se prý pohybuje kolem čtyřiceti miliónů liber.

Další na seznamu je prý Arda Turan z Barcelony. S ním prý nový trenér Katalánců Ernesto Valverde nepočítá a mohl být k dispozici za přibližně 25 milionů liber.

K tomu všemu Wenger naléhá na současné hvězdy Gunners Özila a Sáncheze. Opory se netají touhou v létě změnit dres, ale kouč by je rád udržel.

Reklama

Související témata: