Hlavní obsah

Rekordní přestup se nekoná! Liverpool vzdal boj o stopera Southamptonu

Mohl se stát nejdražším středním obráncem všech dob. O Virgila Van Dijka ze Southamptonu se velmi zajímal Liverpool. Reds za nizozemského stopera nabízeli rekordních 60 miliónů liber (přes 1,8 miliardy korun). Avšak z přestupu nejspíš nic nebude. Klub z Anfield Road vydal prohlášení, že s hráčem ukončil veškerá jednání.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Van Dijk na tréninku SouthamptonuVideo: sntv

 
Článek

Byl by to třaskavý přesun. Médii totiž proběhla zpráva, že Liverpool jednal s hráčem, aniž by měl povolení od klubu. Sám hráč se pak vyjádřil, že by přestup uvítal. „Svatým", jak se Southamptonu přezdívá, se tento postup nelíbil a požádali vedení Premier League, aby zahájili vyšetřování, zda k nelegálnímu přístupu ze strany Reds opravdu došlo.

V pravidlech nejvyšší anglické soutěže se totiž píše, že žádný zprostředkovatel klubu nemůže přímo nebo nepřímo jednat s hráčem, pokud není mimo smlouvu nebo nemá písemný souhlas prodávajícího týmu.

Celou situaci ale uklidnilo prohlášení FC Liverpool. „Rádi bychom vyjádřili lítost nad nedávnými mediálními spekulacemi ohledně fotbalového klubu Southampton a převodu hráče mezi těmito dvěma kluby. Omlouváme se majiteli, představenstvu a fanouškům Southamptonu za nedorozumění ohledně Virgila van Dijka."

Nejdražším stoperem zůstává Luiz

Zároveň tým vedený trenérem Jürgenem Kloppem potvrdil, že se o pětadvacetiletého kapitána „Svatých" už zajímat nebude. "Respektujeme pozici Southamptonu a potvrzujeme, že už nemáme zájem o tohoto hráče."

Rodák z Bredy se tak s největší pravděpodobností nejdražším středním obráncem nestane. Tento primát stále drží Brazilec David Luiz, který v červenci 2014 přestoupil z Chelsea do Paris St. Germain za 50 miliónů liber (tehdy 1,7 miliardy korun).

Reklama