Hlavní obsah

Kanonýr mistra balí. Conte už se mnou v Chelsea nepočítá, přiznal Costa

Londýn

Fotbalový útočník Diego Costa v létě pravděpodobně opustí Chelsea. Španělský reprezentant přiznal, že s ním už trenér anglického mistra Antonio Conte nepočítá. "Musím si najít jiný klub," přiznal nejlepší střelec Chelsea v uplynulé sezóně. Vstřelil za Blues dvacet gólů.

Foto: Carl Recine, Reuters

Oslavy propukly hned na trávníku. Diego Costa si naskočil na záda Mikela Alonsa.

Článek

Už v zimě se mluvilo o tom, že Costa neměl s italským koučem ideální vztah a spekulovalo se, že se bude z Chelsea pakovat. Mluvilo se o odchodu osmadvacetiletého kanonýra do Číny nebo zpátky do Atlétika Madrid. Teď vše dostává reálnější kontury v tom, že střelec nejspíš nebude na Stamford Bridge pokračovat.

"Conte mi na mobil poslal zprávu, v níž mi vysvětlil, že se mnou pro příští sezónu nepočítá. Už mě v Chelsea nechce," prozradil Costa novinářům po středeční přípravě s Kolumbií (2:2). Připustil, že jeho vztah s trenérem byl špatný. "Proto si hledám nový tým," dodal rodák z brazilského Lagarta.

Jeho možný návrat do Atlétika komplikuje fakt, že španělský klub má až do ledna od FIFA pozastavené přestupy. "Bylo by pěkné se vrátit, miluji Atlético i život v Madridu. Ale být pět měsíců bez fotbalu by bylo těžké. V příštím roce je mistrovství světa a já prostě potřebuju hrát," konstatoval Costa, který v Chelsea strávil tři sezóny.

Reklama

Související témata: