Hlavní obsah

Anglická fotbalová jednička běduje. Hart neví, kde bude na podzim chytat

Londýn/Praha

Nejdřív ho setřeli, že si v kvalifikačním duelu o postup na světový šampionát do Ruska nechal dát od skotského útočníka Griffithse během tří minut dva góly z trestných kopů, vzápětí ale Angličané svého brankáře Joe Harta politovali. To když po utkání v Glasgowě, jež skončilo remízou 2:2, přiznal, že ho trápí nejistá budoucnost, neboť neví, kde bude na podzim chytat. „V tuto chvíli opravdu nemám žádnou nabídku,“ svěřil se třicetiletý brankář.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Joe Hart netuší, kde bude na podzim chytat.

Článek

Po příchody trenéra Guardioly do Manchesteru City se musel Hart pakovat, neboť španělský kouč chtěl do brány svého muže. Vybral si Chilana Brava a anglická gólmanská jednička tudíž musela vzít za vděk hostováním v italském FC Turín. To ovšem skončilo a Hart neví, co bude dál. Jen jedno je jisté - na Etihad Stadium do Manchesteru se nevrátí.

„Koupili z lisabonské Benfiky třiadvacetiletého Brazilce Edersona, takže pro mě tam není místo," připomínal Hart Guardiolův nákup za 40 miliónů eur.

„Necítím zášť ani vůči trenérovi, ani klubu. Přivedli nového mladého brankáře, čímž mě a mému agentovi naznačili, že se můžeme vydat svou cestou. Nemyslím, že by mi bránili v odchodu, protože by nemělo smysl dělat si navzájem naschvály. Naopak, panuje mezi námi náležitý respekt," je Hart smířen s tím, že si za Citizens už nejspíš nezachytá.

Žádnou nabídku však v ruce nemá, což ho očividně trápí. Zvláště, když se světový šampionát v Rusku koná už v příštím roce a Hart si chce pochopitelně v anglické reprezentaci udržet roli brankářské jedničky.

Nikdo se neozval

„Potřebuji chytat na co možná nejvyšší úrovni, abych ze sebe dostal to nejlepší, co v sobě mám. Cítím se skvěle, chci se dostat ještě dál. Ale žádnou novou nabídku skutečně nemám," potvrzoval Hart, že se žádní zájemci o jeho služby neozvali.

„Možná to bude tím, že teď byla na programu kvalifikace, v úterý hrajeme přátelský zápas s Francií. Kluboví manažeři i agenti nejspíš respektují mezinárodní program a ohlásí se, až skončí," utěšoval se Hart.

„Potřeboval bych jistotu co nejdřív, protože budoucnost mě samozřejmě trápí. Není mi sedmnáct ani devatenáct, abych se sbalil a odešel někam na hostování. Jsem třicetiletý muž a stabilitu v životě i fotbalové kariéře potřebuji," posteskl si.

Reklama

Související témata: