Hlavní obsah

Byl by to sen, kdyby se i můj syn postavil na Old Trafford mezi tyče, přiznává legendarní Schmeichel

Manchester/Praha

Osm let Peter Schmeichel v bráně Rudých ďáblů čaroval, získal s nimi pět ligových primátů, třikrát vyhrál FA Cup, triumfoval s nimi i v Lize mistrů. Teď má gólmanská ikona Manchesteru United další velký sen. „Vidět, jak můj syn Kasper chytá na Old Trafford, to je skutečně moje velké přání,“ potvrdil třiapadesátiletý Dán.

Foto: Bo Andersson

Peter Schmeichel (uprostřed) v televizním studiu s Prebenem Elkjaerem (vlevo) a Brianem Laudrupem.

Článek

O příchodu Kaspera juniora do Mourinhova týmu se přitom na Ostrovech vehementně spekuluje, protože španělský brankář De Gea by rád zpátky domů do Realu.

„Snažím se být neutrální a nezaujatý, v žádném případě ho nehodnotím jako jeho otec. Myslím si však, že v posledních dvou sezónách musel Kasper každého přesvědčit, že je schopen chytat na té nejvyšší úrovni," hodnotil Peter Schmeichel razantní výkonnostní vzestup svého sen.

Ten měl před rokem mezi tyčemi skutečně velkou zásluhu na tom, že Lišky vyhrály Premier League a získaly titul, v uplynulé sezóně se pro změnu zaskvěl v Lize mistrů.

„Při prvním vstupu do Premier League nebyl na tuto soutěž ještě dost zralý, ale teď je tomu jinak. Pokud klub potřebuje opravdu dobrého brankáře, jemuž může důvěřovat, je to právě on. A bylo by fantastické, kdyby mu důvěřoval právě Manchester United."

Schmeichel senior však jedním dechem dodal, že Leicester nemá důvod jeho syna prodávat jinam. A také syn brankářské legendy není v pozici, kdy by angažmá potřeboval měnit.

„Leicester má po uplynulé sezóně peníze, fotbalovou kvalitu i dost vůle, aby patřil mezi čtyři či šest nejlepších celků Premier League, takže syna nic nenutí klub opouštět. To jen já sním o tom, jak by bylo fantastické, kdyby se i on v bráně Manchesteru United objevil," vysvětloval Peter Schmeichel.

Reklama

Související témata: