Hlavní obsah

Smutná zpráva pro známého kouče: Zemřel mu otec

Manchester

To je rána, z které se jen tak nemusí vzpamatovat. Na veřejnosti vždy sebevědomý trenér Manchesteru United dostal možná osudovou ránu. V 79 letech mu totiž zemřel jeho milovaný otec - Felix. Trenér pak na internetu zveřejnil fotografie z doby, kdy byl ještě malý kluk.

Foto: Dunham Matt, ČTK

Obvinění z daňových úniků čelí i bývalý trenér Realu José Mourinho.

Článek

José Manuel Mourinho Felix se také věnoval fotbalu. V pozici brankáře měl za sebou více než 250 vystoupení za Vitorii Setubal a Belenenses. Jednou si zachytal i za národní tým.

V posledních několika měsících na tom nebyl zdravotně dobře, manažer Manchesteru za ním létal do Portugalska, aby ho viděl. V červnu měl podle médií těžký zápal plic. Pohřeb se bude konat v úterý.

Řeší i obvinění kvůli daním

Mourinho byl navíc madridskou prokuraturou nedávno obviněn z toho, že měl v době působení ve službách Realu připravit státní pokladnu o 3,3 miliónu eur, tedy přibližně 86,7 miliónu korun.

„Mourinho dluží španělským daňovým úřadům 3,3 miliónu eur. Proto jsme dnes podali u místního soudu žalobu," potvrdil madridský prokurátor. Mourimho už v minulosti jednou pohledávky ke španělskému daňovému úřadu urovnal a v roce 2014 zaplatil pokutu 1,15 miliónu eur. Později se ale přišlo na to, že některé údaje uvedené v tomto finančním narovnání byly nesprávné.

Ve Španělsku se mezitím začalo bouřlivě spekulovat, kdo bude po Messim, Ronaldovi a Mourinhovi dalším obviněným, neboť se má za to, že scénář této trojice byl běžnou praxí používanou i jinými fotbalisty..

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.