Hlavní obsah

První přestupová bomba! Arsenal má políčeno na francouzského snajpra a hodlá utratit rekordní balík

Londýn
Aktualizováno

Do Arsenalu míří rekordní posila! Londýnský celek jedná o příchodu francouzského útočníka Alexandra Lacazetta z Lyonu. Šestadvacetiletý fotbalista se má stát nejdražší posilou v historii klubu, kde působí i český brankář Petr Čech. Podle britských médií činí přestupová částka 46 miliónů liber (přes 1,3 miliardy korun). Smlouva obsahuje také bonusy ve výši 6 miliónů liber. Dohromady tak Gunners mohou zaplatit až 52 miliónů liber (přes 1,5 miliardy korun).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alexandre Lacazette z Lyonu v souboji s plzeňským obráncem Davidem Limberským v utkání osmifinále Evropské ligy v březnu 2014.

Článek

„O Lacazettově přesunu bychom měli jednat v následujících dvou dnech," řekl pro britský The Telegraph majitel Lyonu Jean-Michel Aulas.

Trenér Arsenalu Arséne Wenger je známý tím, že za posily moc neutrácí, v případě svého krajana by ale udělal výjimku. Lyonu je ochoten zaplatit rekordní sumu, která se i s bonusy může vyšplhat na 52 miliónů liber.

Pokud Lacazette skutečně přestoupí, stane se nejdražším hráčem, kterého Arsenal koupí. Překoná tak Mesuta Özila, jenž v roce 2013 přišel z Realu Madrid za 42,5 miliónu liber.

Francouzský reprezentant nastřílel v barvách Lyonu v 275 zápasech 129 gólů. V posledních třech sezónách pokaždé překonal hranici 20 branek.

Reklama

Související témata: