Hlavní obsah

Dát skoro miliardu za obránce? V Anglii žádný problém

Londýn/Praha

Že při přestupech rozhazují milióny Manchester United, Chelsea, Citizens či Arsenal, na to je fotbalový svět zvyklý. V Anglii si ale může dovolit drahou posilu snad každý klub nejvyšší soutěže. Naposledy to ukázal třeba Everton, když skoro za miliardu koupil obránce z Burnley.

Foto: Profimedia.cz

Anglický obránce Michael Keane se stal již pátou posilou fotbalistů Evertonu v letním přestupovém období. Liverpoolský klub za něj zaplatí skoro miliardu.

Článek

Anglický obránce Michael Keane se stal již pátou posilou fotbalistů Evertonu v letním přestupovém období. Londýnský celek může za čtyřiadvacetiletého reprezentanta, s nímž v pondělí podepsal pětiletou smlouvu, zaplatit Burnley i s bonusy až 30 miliónů liber (zhruba 890 miliónů korun), což by byl vyrovnaný klubový rekord.

Keane je odchovancem Manchesteru United, odkud před dvěma lety odešel po několika hostováních do Burnley. V jeho dresu se vypracoval v jednu z opor a loni v listopadu si vysloužil premiérovou pozvánku do anglické reprezentace, za niž dosud odehrál dva zápasy.

Před Keanem už sedmý celek uplynulého ročníku anglické ligy, který trénuje bývalý nizozemský reprezentant Ronald Koeman, posílili Jordan Pickford, Davy Klaassen, Henry Onyekuru a Sandro Ramírez.

Reklama

Související témata: