Hlavní obsah

Anglie se topí v slzách! Malý hrdina prohrál boj s rakovinou

Londýn

Anglie pláče! Šestiletý fotbalový fanoušek Bradley Lowery zemřel. Klučina trpěl zvláštní formou rakoviny zvané neuroblastom a svůj boj v pátek odpoledne bohužel definitivně prohrál. Na sociální síti to oznámila maminka chlapce, který se v minulých měsících stal několikrát maskotem týmů z Premier League i reprezentace Anglie a po boku mu stál například fotbalista Jermain Defoe. „Můj statečný syn 7. července odešel do nebe s anděly," poslala matka malého hrdiny do světa smutnou novinu.

Foto: Profimedia.cz

Malý Bradley Lowery objímá svého oblíbeného hráče Jermaina Defoea před květnovým utkáním Sunderlandu v Premier League proti Swansea.

Článek

Už na konci června se objevila zpráva, že se zdravotní stav chlapce zhoršuje. Léčba nezabírala a lékaři mu dávali naději na pár dní života. Děsivá prognóza se nyní potvrdila. „Věděli jsme, že to jednou přijde. Naše srdce jsou zlomená," uvedla zdrcená matka.

Malý Bradley byl v minulé sezóně několikrát maskotem Sunderlandu, jako doprovod na hřišti byl i na utkáních jiných týmů Premier League. Hodně přátelský vztah si přitom vybudoval se známým hráčem Jermainem Defoem, malého klučinu ale znala celá Anglie. Jméno malého hrdiny vyvolávali fanoušci různých klubů, na jeho podporu vyráběli transparenty. Teď už na Bradleyho zůstanou jen vzpomínky. „Odešel do nebe obklopený svou rodinou," citují média matku nemocného chlapce.

Anglie v malém bojovníkovi viděla svého superhrdinu. Ten byl i maskotem na zápasu anglické reprezentace ve Wembley. Spolužáci ze školy mu navíc nazpívali píseň Smile, jenže žádná pomoc nakonec nebyla účinná. „Bojoval až do úplného konce. Nelze najít slova, jakou bolest teď cítíme, zlomilo nám to srdce. Děkujeme všem za podporu. Spi sladce a odpočívej v pokoji," dodala maminka.

"Je strašně smutné, že malý Bradley Lowery zemřel. Byl to válečník, který bojoval až do konce. RIP Bradley," uvedl například na sociální síti Gary Lineker, bývalý reprezentační útočník Anglie.

Reklama

Související témata: