Hlavní obsah

Konkurence pro Čecha! Arsenal si nedá pokoj, chce získat budoucí hvězdu

Londýn/Praha

A je to tady zase. Arsenal se chystá přivést konkurenta gólmanovi Petru Čechovi. Média s podobnou senzací na Ostrovech přijdou každou chvíli. Tentorkát je prý favoritem na místo brankáře Kanonýrů Alban Lafont, kterého si manažer Arséne Wenger vyhlédl ve francouzském Toulouse. Klub prý počítá s tím, že z Arsenalu během léta odejde náhradník David Ospina. Arsenal už během léta angažoval gólmanskou legendu Jense Lehmanna a to na místo trenéra brankářů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Petr Čech nejspíš bude mít brzy v Arsenalu větší konkurenci

Článek

Arséne Wenger prý označil Albana Lafontu za gólmana s velkou budoucností, který by mohl výhledově nahradit Petra Čecha mezi tyčemi. V Toulouse si udělal skvělé jméno, je mu osmnáct a má zasebou už šedesát vítězných zápasů. Šanci chytat dostal už v roce 2015, když mu bylo šestnáct. V minulé sezóně udržel jedenáct čistých kont a je členem francouzské reprezentační dvacítky.

Média upozorňují, že Arsenal gólmana nutně potřebuje. Ospina nechce v klubu zůstat a forma Petra Čecha nebyla podle novinářů mnohdy ideální. Dokonce tvrdí, že pětatřicetiletý brankář měl pravděpodobně nejhorší období v dosavadní kariéře. Naproti tomu Wenger Čecha několikrát chválil, označil jej za gólmana světové třídy. Zkušený brankář byl často skutečnou oporou jeho týmu

Manažer londýnského klubu původně zamýšlel získat Stephane Ruffiera ze St. Étienne, skauti Arsenalu jej několikrát sledovali, ale nakonec francouzský manažer udělal změnu a svůj zájem zaměřil na teenegera z Toulouse. Lafont se narodil v Burkině Faso, ale od devíti let žije ve Francii. Jeho matka zůstala v Burkině Faso, kde je političkou, když zasedá v parlamentu.

Reklama