Hlavní obsah

Čech vystupoval v Sydney jako model, Özil do Londýna vzkázal, že chce v Arsenalu zůstat

Sydney/Praha

Docela idyla.... Tedy zatím, protože fotbalisté Arsenalu mají v Austrálii času dost a dost. Proto se někteří z nich vydali ze Sydney do proslulé zoologické zahrady Taronga, proto byl před začátkem australsko-asijského turné čas i na představení další sady nových dresů, které budou Kanonýři v nastávající sezóně oblékat. Mimochodem - i český legionář Petr Čech si před Operou v Sydney zahrál na modela. Nová akvizice Alexandre Lacazette, kterého Gunners koupili z Lyonu za 53 miliónů liber, samo sebou také.

Foto: Sport.cz

Mezi šesticí hráčů Arsenalu se v novém dresu představil jako model i Petr Čech.

Článek
Fotogalerie

Na přehlídkovém molu pózovali s budovou Opery anebo slavným mostem Harbour Bridge za zády Laurent Koscielny, Petr Čech, Alexandre Lacazette, Olivier Giroud, Mesut Özil a Nacho Monreal.

Özil zůstává

Pro fanoušky Arsenalu povzbudivá zpráva, že mezi zmíněnou šesticí byl i Özil, protože o jeho odchodu z Emirates Stadium se toho dost namluvilo a napsalo. Zvláště, když se Kanonýři neprobojovali do Ligy mistrů.

Teď se ovšem zdá, že německý legionář navzdory spoustě nabídek nejspíše zůstane, protože se těžko najde klub, který by splnil jeho finanční požadavky.

„Preferuji variantu, že v Arsenalu zůstanu. Je to skvělý klub a vždy jsem tvrdil, že se v něm cítím dobře. Teď je pro nás všechny prioritou příprava na novou sezónu, ale až se vrátíme do Londýna, sedneme a budeme diskutovat o mé budoucnosti v Arsenalu," vzkázal osmadvacetiletý Mesut Özil ze Sydney.

Dva odstíny šedi a růžová

Trenér Arséne Wenger věří, že nakonec zůstane i Olivier Giroud. „V loňském roce jsme s ním prodloužili smlouvu, takže naše řešení je jasné - chceme, aby pokračoval, protože je pro nás hodně důležitým hráčem," nechal se slyšet kouč Gunners při představování nové sady dresů.

Ty jsou kombinací dvou odstínů šedi a růžových ozdob k tomu a hráčům se prý docela zamlouvají.

Otázkou je, zda se zamlouvá i chilskému snajprovi Alexisi Sánchezovi. Ten totiž s mužstvem v Austrálii není, neboť po Poháru FIFA v Rusku dostal dovolenou. A není jisté, zda se se po ní vrátí do Arsenalu, protože i on chce z Emirates Stadium odejít.

Arsenal čekají v Austrálii zápasy s FC Sydney (13.7.) a Western Sydney Wanderers (15.7.), poté se přesunou do Číny, kde se utkají s mnichovským Bayernem (18. 7. v Šanghaji) a Chelsea (22.7. v Pekingu).

Reklama

Související témata: