Hlavní obsah

Čech odmítl zvednout trofej pro Arsenal. Hráče umravňoval vztyčeným prstem

Šanghaj

Trofeje jsou pro fotbalisty Arsenalu v posledních letech hodně nedostatkovým zbožím. A když už se mohli radovat s pohárem nad hlavou, gólman Petr Čech to svým spoluhráčům rázně zakázal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih z utkání Arsenal - BayernVideo: sntv

 
Článek

Jde samozřejmě o pouhou přípravu, na níž se s rozběhem regulérní sezóny brzo zapomene, ale i tak byl triumf nad Bayernem Mnichov (1:1, 3:2 po penaltovém rozstřelu) v rámci asijského turné pro Kanonýry velmi cenný.

Čech se v utkání blýskl několika skvělými zákroky. Tutovku zneškodnil i Jamesi Rodríguezovi, ale po zápase odmítl propadnout euforii. Při závěrečném focení sice držel pohár v ruce, ale odmítl vyslyšet popichování od svých spoluhráčů, aby trofej zvedl nad hlavu.

Zejména devatenáctiletý Joe Willock samou radostí chtěl přinutit pětatřicetiletého gólmana k radostnému křepčení. Český veterán ho ihned umravňoval otcovsky vztyčeným prstem.

„Tohle není trofej, kterou bychom měli zvedat nad hlavu. Zvedneme až nějakou opravdu velkou na konci sezóny, ne tuhle," vysvětloval brankář. Na jeho tým v sobotu čeká v Pekingu duel s Chelsea v olympijském Ptačím hnízdě.

Arsenal býval dříve kritizován za přehnané oslavy dílčích úspěchů, když se hráči s rozjuchanými selfíčkami z kabiny chlubili na sociálních sítích. Třeba někdejší reprezentant Rio Ferdinand se pozastavoval v říjnu nad zveřejněním týmové fotky po vítězství nad Bulharským Razgradem 6:0.

„Tohle bych nedělal, dokud bych si nesáhl na trofej," kroutil hlavou vítěz Ligy mistrů z roku 2008.

Reklama