Hlavní obsah

Guardiola na lovu! Ohlíží se po stoperovi

Přípravy jsou v plném proudu, hráči pomalu sehrávají přípravné zápasy před začátkem nové sezóny, ale kouč Manchesteru City Pep Guardiola stále hledá možnosti, jak vylepšit stávající mužstvo. Momentálně se poohlíží po postu středového obránce.

Foto: Daniel Kramer, Reuters

Kouč Manchesteru City Pep Guardiola.

Článek

Manažer Citizens je neustále na lovu a chce dalšího beka. Zároveň však přiznává, že peníze od šejků v tomto období už nemusí stačit. Manchester City má pouze tři hráče na tomto klíčovém postu, Johna Stonese, Vincenta Kompanyho a Nicolase Otamendiho. Vzhledem k náročnosti všech soutěží, jež Citizens hrají, a také k náročnému stylu, který Guardiola vyznává, je ještě jeden hráč téměř nutností.

Guardiola zkraje roku přemítal o španělském reprezentantovi Inigovi Martínezovi ze San Sebastiánu, nebo Holgerovi Badstuberovi z Bayernu Mnichov.

Martinezova výstupní klauzule však činí 26 miliónů liber a španělský lodivod si není jistý, zda majitelé budou akceptovat další nákup s celkovou útratou okolo 250 miliónů liber.

„Jsem šťastný za kluky jako John, Vinny a Nico. Uvidíme, co dál. Nemáme tolik, abychom mohli nyní utrácet více prostředků," řekl Guardiola neurčitě.

„Už jsme utratili opravdu moc, a to kvůli tomu, že jsme neměli příliš hráčů. Pokud nám trh dá šanci, pokusíme se ji využít," pokračoval bývalý trenér Barcelony a Bayernu.

Guardiola doufá, že bude moci během sezóny rotovat hráče více než v předchozím ročníku při zranění Kompanyho. Proto by se čtvrtý do party náramně hodil.

Reklama