Hlavní obsah

Čech: Čekal jsem, že Courtois půjde kopat. Na penaltu bych šel klidně taky

Londýn

Potěšitelná sbírka se mu rozrůstá pod brankářskými rukavicemi. Petr Čech získal již počtvrté v kariéře anglický Superpohár. V zápase mistra ligy s vítězem FA Cupu porazil Arsenal bývalý klub českého gólmana Chelsea po penaltovém rozstřelu. V normální hrací době skončil zápase ve Wembley 1:1.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Petr Čech s trofejí pro vítěze Community Shield.

Článek
Fotogalerie

Rozstřel brzy nabídl pikantní duel. Hned ve druhé sérii si za Chelsea vzal míč brankář Thibaut Courtois, kvůli nemuž Čech odešel do tábora rivala. Belgičan ovšem branku přestřelil, po něm selhal i Morata.

"Počítal jsem, že Courtois bude jedním z exekutorů, ale myslel jsem, že půjde až jako čtvrtý nebo pátý a ne tak brzy. Nakonec se mu to nepovedlo," líčí Petr Čech na svém webu.

Jedním dechem dodává, že jako exekutor by si na penaltu troufl také. "Kdyby mě trenér určil, tak ano. Penaltu už nedali o hodně lepší hráči, neměl bych co ztratit," ujišťuje.

Pro trofej šel jako kapitán

Bývalý brankář české reprezentace získal Community Shield s Arsenalem už podruhé a stejně jako v roce 2015 jeho Kanonýři zdolali Chelsea, s níž rovněž slavil v letech 2005 a 2009. Po utkání zvedl právě Čech nad hlavu trofej s manažerem Arsénem Wengerem. Gólman totiž dokončil zápas jako kapitán, převzal pásku po zranění Mertesackera. Na závěrečný ceremoniál německý stoper dorazil se sešitou tržnou ranou.

"Když člověk jede na finále nějaké soutěže do Wembley, vždycky tam chce vyhrát. A pro mě je skvělé, že pokračuje moje úspěšná bilance, protože jsem tam žádné finále ještě neprohrál. S Arsenalem je to moje třetí trofej a paradoxně jsem všechny tři získal proti Chelsea," libuje si Čech. "Výborný vstup do sezóny, první trofej, která se dá vyhrát. Vždycky je příjemné začít vítězstvím, protože dodá sebedůvěru a pohodu."

Těší ho, že přestože nebyl Arsenal kompletní, odehrál velmi dobré utkání. "Před rozstřelem jsem se cítil moc dobře a věřil, že nějakou penaltu chytím a vyhrajeme. Všichni naši exekutoři dokázali udržet nervy na uzdě a byli stoprocentní. Soupeř nakonec dvě penalty neproměnil a mohli jsme slavit," těší specialistu na velké zápasy ve Wembley.

Reklama

Související témata: