Hlavní obsah

Mourinhovo štěstí: V Premier League nemáme Real Madrid... Balea nedostane

Skopje

Konečně by zase měli zaútočit na anglický titul. Fotbalisté Manchesteru United však v Superpoháru ve Skopje dostali herní facku, na Bílý balet nestačili. „Jsem spokojený s výkonem mého mužstva. V Premier League nemáme Real Madrid,“ poukazuje velmi výstižně José Mourinho po porážce Rudých ďáblů 1:2. Portugalec je prvním koučem, který prohrál již třetí Superpohár.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

José Mourinho ve Skopje zase perlil...

Článek
Fotogalerie

Fanoušci se nemohou dočkat. Premier League startuje již v pátek a tlačenice na předních příčkách by měla být náramná.

„Máme sedm nebo osm mužstev, které mohou vyhrát Premier League. To dělá soutěž velmi zajímavou," avizuje Arséne Wenger, kouč Arsenalu.

„V Anglii je šest týmů, které mohou bojovat o titul," souhlasí s ním trenér Antonio Conte, který bude s Chelsea trůn obhajovat.

Manchester United mezi adepty samozřejmě patří. Konfrontace s Realem však pro něj nedopadla vůbec dobře.

„I když máme špičkové mužstvo, soupeř má odlišný tým s různými vlastnostmi. Středoví hráči Realu jsou samé originály - neexistuje žádná replika Modriče, Kroos, Isca ani Casemira. A my jsme proti nim bojovali až do posledních vteřin o vyrovnání, což je skvělé," zůstává pozitivní trenér José Mourinho.

Bale: Ne, neplánuji odejít

Po příjezdu do Skopje potvrdil, že by z tábora soupeře rád koupil hvězdného Garetha Balea.

„Pokud bude hrát, Real s ním počítá. Pokud nastoupí bez něj, dám se do boje s ostatními trenéry, kteří se ho také pokusí získat," zvěstoval Mourinho.

Platí verze A. Velšan nastoupil v základu Realu a byl střídán až v 74. minutě. Svými výroky po zápase navíc natěšené Rudé ďábly pěkně zchladil.

„Co byste chtěli, abych řekl? Soustředím se jen na svůj fotbal a na to, abych byl kondičně fit. Fotbal si užívám, vyhrávám trofeje, takže ne, neplánuji odejít. Více nemám co říct," odmítá rodák z Cardiffu svůj přestup na Old Trafford.

Záplava spekulací ho štve a zmáhá. „Přestal jsem je všechny číst. V posledních dnech jich bylo až moc. Už mě nezajímají. Podobným věcem čelím dlouhá léta, takže pro mě nic nového," líčí Bale.

Proti je ostatně i vedení Bílého baletu. „Ne, neplánujeme se Balea zbavit. Je hráčem Realu Madrid, je pro nás velmi důležitý a patří mezi nejlepší hráče na světě," ujišťuje Florentino Pérez, prezident Los Blancos.

Kádr už považuje za víceméně uzavřený.

Reklama