Hlavní obsah

Premier League má šest uchazečů o titul, bookmakeři nejvíc favorizují Guardiolu a spol.

Praha

Pátečním zápasem Arsenal - Leicester odstartuje nový ročník anglické fotbalové ligy. Chelsea má před sebou nesnadnou cestu za obhajobou titulu. Ať už kvůli značně posílené konkurenci nebo vzpomínce na nepovedenou sezónu 2015/16, v níž Blues jako úřadující mistři zcela propadli. Bookmakeři se shodují, že klidně šest klubů si může brousit zuby na titul. Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Liverpool a Arsenal.

Foto: Harrison Mcclary, Reuters

Tudy vede cesta k titulu...! Pep Guardiola, kouč Manchesteru City, v rozohovoru s Fernandinhem.

Článek

Uchazečů je víc než dost. Jeden favorit je ovšem přece jen největší.

„Za číslo jedna letošní sezóny anglické ligy považujeme Manchester City 2,7:1. Obrovská ekonomická síla klubu v prognózách překonává i skutečnost, že nákupy hvězdných hráčů nemusí vždy znamenat titul, což se přihodilo i v minulé sezóně pod špičkovým koučem Guardiolou," říká Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Hned v závěsu se drží Manchester United 4,3:1 a mistrovskou Chelsea v kurzu 4,5:1 bookmakeři řadí na 3. místo. „United v Premier League propadli, jenže vyhráli Evropskou ligu a faktor Mourinho táhne slavný klub stále výš," tvrdí Urbanec.

O něco skromnější Tottenham bojoval dlouho o titul a v řadě favoritů mu tak před novou sezónou patří 4. místo s kurzem 9:1. To Liverpool i Arsenal chtějí výš. Zvlášť Arsenal ale ambice dlouhodobě nedokáže naplňovat, letos si dokonce nezahraje ani Ligu mistrů - oběma klubům česká kancelář nasadila shodný kurz na titul 11:1. „A to jsme na Arsenal ještě hodní i kvůli Petru Čechovi," dodává s nadsázkou Urbanec.

A kdo dále? Silný Everton má kurz 60:1 a zbytek Ostrovů jde do boje od kurzu 200:1, který patří Leicesteru. „Na Lišky už musíme být daleko opatrnější, poté co předvedly předloni mistrovskou jízdu od počátečních kurzů v tisících k jedné," připouští Urbanec.

Outsidery jsou nováčci Huddersfield nebo třeba Brighton s Jiřím Skalákem. „Po zkušenostech s Leicesterem se našlo několik desítek sázkařů, kteří si na titul outsiderů v kurzech 2000:1 a 1300:1 vsadili."

Premier League je spolu s domácí 1. fotbalovou ligou vůbec nejoblíbenější soutěží mezi sázkaři, na tiketech se ročně protočí stovky miliónů korun.

Guardiola utrácel s rozmyslem

Také bookmakeři konkurenční Fortuny za jasného favorita na titul považují Manchester City (2,85:1). Na hlavního a současně městského rivala United je aktuálně kurz 4,5:1, stejně jako na obhájce prvenství Chelsea. Družina trenéra Guardioly má důvěru 35% sázkařů, Mourinhovy hochy tipuje 30% a Conteho soubor 20%. Arsenal i s Petrem Čechem s ohledem na kurz 13:1 může spíše překvapit, což by ale nepochybně nevadilo 10% sázkařů.

Zázrak z předminulé sezóny Liecester se aktuálně sází v kurzu 225:1, za největšího outsidera každopádně platí nováček Huddersfield s kurzem 2000:1 na titul a 1,55:1 na sestup. Další nováček Newcastle by sice sestupové starosti mít nemusel, tamní týmový lodivod, na Ostrovech ne zrovna populární Rafael Benítez, bude ale podle bookmakerů prvním trenérem, který svůj kapitánský můstek opustí (3,5:1).

„Není šejk, jako šejk. Někdo koupí Neymara na 'ukazování', jiní u toho přece jen trochu uvažují. Pep Guardiola do týmu před sezónou docela říznul, ale posílil se tam, kde to opravdu potřeboval. Rychlá a konstruktivní obrana dnes rozhoduje a na příkladu City se to může krásně ukázat. Hlavní rival United získal v Lukakovi plnohodnotnou náhradu za Ibru, podle mě jasný král střelců, na komplexnější tým City to ale myslím stačit nebude," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Právě belgický kanonýr Lukaku (5:1) je spolu s obhájcem Kanem z Tottenhamu (4:1) hlavním favoritem na nejlepšího střelce ligy. Příznivci vyšších kurzů zase mohou tipovat, zda některý z favorizovaných týmů neprohraje v lize vůbec nebo alespoň doma. A skalní příznivci Arsenalu mají k dispozici kurz 34:1 na to, že prvním odvolaným trenérem bude Wenger.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články