Hlavní obsah

O šanci zahrát si Premier League se porvu, je odhodlaný Skalák

Londýn/Praha

Když v roce 2016 přestupoval záložník Jiří Skalák z Mladé Boleslavi do anglického klubu Brighton & Hove Albion, snil o tom, že se dočká postupu do slavné Premier League. V sobotu večer má šanci si sen splnit doslova a do písmene, a to hned proti Manchesteru City.

Foto: Sport.cz

Jiří Skalák se chce poprat o šanci zahrát si v dresu Brightonu Premier League

Článek

„Necítím nervozitu, spíš jsem hodně natěšený. V celém klubu je obrovské očekávání, a navíc nás v premiéře čeká jeden z nejlepší klubů světa," přiznal pětadvacetiletý fotbalista. „Vždyť já ty borce viděl jen v televizi, a teď je uvidím naživo," dodal s úsměvem.

Místo v základní sestavě jisté nemá, ale... „Trenér Chris Hughton si mne minulý týden zavolal a řekl mi, že se mnou počítá. Samozřejmě to ale neznamená, že budu automaticky v základu. Klub je na tom finančně dobře, takže přišla spousta hráčů. Naposledy nizozemský střední záložník Davy Pröpper, který by měl tvořit hru, a na moje místo na kraji středové řady má ještě dorazit Kolumbijec Izquierdo z Brugg. Konkurence je obrovská," konstatoval.

O to, že by Brighton propadl, se nebojí. „Máme výbornou obranu v čele s kapitánem Brunem. Středovou řadu diriguje Knockaert, který dává i hodně gólů. Spíš ale půjde o týmový výkon. Nedostávat góly a využívat brejky. To nám šlo i v Championship, i když teď jsme o pořádný level výš," prozradil přednosti Brightonu.

S Matějů zašel na večeři

Brighton si v nováčkovské sezóně klade jeden základní cíl. Chce v první řadě záchranu. V nejvyšší soutěži se chceme zabydlet. „Prvních pět zápasů ukáže, jak jsme na tom. Když to bude dobré, můžeme myslet na vyšší cíle. Jestli u toho budu? Doufám, že ano. Chci vydržet alespoň do ledna. O šanci zahrát si Premiér League se porvu. Pokud bych nebyl ani na lavičce, asi bych zvažoval odchod jinam," pravil.

V Brigtonu má od minulého týdne českého spoluhráče, klub koupil z Plzně Aleše Matějů. "Každý den se pro něj stavuju na hotelu a vezu ho na trénink. Mám to při cestě. Samozřejmě mu pomáhám ve všem, co potřebuje. Vím, jaké to je, když člověk přijde do nového prostředí. Alešovi už přiletěla i přítelkyně, takže s tou mojí byly posedět. Naplánovali jsem si i společnou večeři. Je fajn, že tu mám krajana," říkal spokojeně Skalák.

Reklama

Související témata: