Hlavní obsah

Skvělý obrat v thrilleru. Čech dostal tři góly, přesto s Kanonýry slaví

Londýn

Divočina hned na úvod. Ale parádní! Sezóna anglické fotbalové ligy začala přestřelkou mezi Arsenalem a Leicesterem, kterou vyhrál 4:3 londýnský tým s Petrem Čechem v brance. Domácí otočili výsledek až v závěrečné desetiminutovce, vítězný gól vstřelil v 85. minutě střídající Olivier Giroud. Český gólman tak v dresu Kanonýrů slaví poprvé výhru v prvním kole. V předchozích dvou sezónách své úvodní duely nezvládli.

Foto: Paul Childs, Reuters

Petr Čech z Arsenalu a Jamie Vardy, který proměňuje spoluhráčův centr v gól Leicesteru.

Článek
Fotogalerie

Dlouho se zdálo, že jeden z favoritů Premier League ztratí body hned na startu. Kanonýři však po mocném finiši předvedli velký obrat.

„Jsem rád, že jsme premiéru zvládli, První i druhý rok, co jsem v Arsenalu, jsme pokaždé úvodní ligový zápas prohráli. Až do třetice konečně vyšel," poukazuje Petr Čech na svém webu. „Sedm branek, skvělé obraty. Sezóna začala krásným zápasem, který splnil všechna očekávání."

Začátek se přitom domácím povedl. Šli rychle do vedení, trefila se nová posila Lacazette. „Začali jsme velice dobře, jenže pak jsme udělali dvě chyby a oni vývoj zápasu otočili. Když se nám v závěru půle podařilo vyrovnat, věřil jsem, že vývoj ve druhé půli zlomíme. Ale místo toho šel po rohu znovu do vedení Leicester," líčí český gólman parádní thriller.

Ukázal se vyrovnaný a silný tým

„Zase jsme museli dotahovat a tým ukázal, že je velmi dobře připraven, protože se s nepříjemnou situací dokázal vypořádat. Šli jsme za vítězstvím a zaslouženě zápas strhli na svou stranu."

Arsenal zápas otáčel brankami Ramseyho a Girouda z 83. resp. 85. minuty. „Ukázalo se, jak je tým vyrovnaný a silný, protože oba rozhodující góly dali hráči, kteří přišli do zápasu v jeho průběhu," pochvaluje si Čech, který mužstvo vedl s kapitánskou páskou.

Dvě branky mu dal Vardy, jednu Okazaki. „Dostat doma tři góly není zrovna ideální začátek. Druhý padl po špatné rozehrávce, což se může stát. Ale zbývající dva jsme dostali po rohových kopech. U prvního rohu jsme zaspali při jeho rozehrávce. Já myslel, že míč už jde do autu, když mě přelétával. A najednou se tam objevil hráč. Vrátil jsem se pozdě. Tam jsem si měl určitě poradit líp," uznává brankář.

Reklama